• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu ayna ile konuşuyor

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu ayna ile konuşuyor
Başbakan Davutoğlu Aksaray - Yenikapı Metro Hattı Açılışı'nda konuştu. Kartal - Atatürk Havalimanı arasının 81 dakikaya ineceği yeni hattın açılışında konuşan Davutoğlu, muhalefete yüklendi.

İstanbullular, yeni bir metro hattına daha kavuştu. Aksaray- Yenikapı metro hattı bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yeni metro hattıyla Kartal- Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek. Metroya binen bir yolcu, Marmaray'a aktarmayla Yenikapı'ya ulaşacak. Buradan da Aksaray-Havalimanı-Başakşehir hattına kesintisiz ulaşılabilecek. Aynı hat sayesinde Yenikapı Taksim-Hacıosman metrosuna da geçiş yapılabilecek.
 
Bu hat ile Kartal - Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek. Bağlantı sayesinde Topkapı-Sultançiftliği ve Otogar-Başakşehir metro hatları ile Merter-Bağcılar tramvay hattı da Marmaray ile entegre olacak.
 
Konuşmasına Kudüs'e değinerek başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kudüs'ün her taşının hizmetkarı olduklarını belirterek, ''Kudüs'ü yıkmak isteyenler tahrip etmek isteyenler bilsin ki bizim için Mescid-i Aksa ile Kabe arasında bir fark yoktur. Bizim için İstanbul'un ve Kudüs'ün kaderi aynıdır.'' dedi.
 
Bugün devreye girecek olan projenin özel bir yere sahip olduğunu ve son 10 yılda tam 141 km raylı sistem hattı yapıldığını aktaran Başbakan Davutoğlu, ''İstanbul tarih barındırıyor o yüzden bu tarihin korunması için ulaşımın yerin altına inmesi gerekiyor. Zamanında ulaşım için yüzlerce cami, külliye ve türbe yıkılmıştır. Şimdi yapılan kazılarda ortaya çıkıyorlar.'' diye konuştu.
 
 Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

- İstanbul'u korumak bize Rabbimizden ve ecdadımızdan emanettir. 

- Kudüs'le Kudüs'te tarihi bağlarımız var, bu bağ koparılamaz, ne biz Kudüs'ü unuturuz, ne Kudüs İstanbul'u unutur. Kudüs'te yıkmak tahrip etmek isteyenler bilsinler ki bizler için Mescid-i Aksa ile Kabe arasında fark yoktur, onları korumak bizim için ilahi bir görevdir.

- Bugün devreye girecek olan proje özel bir yere sahip. Son 10 yılda 141 km raylı sistem hattı yapıldı.

- İstanbul tarih barındırıyor o yüzden bu tarihin korunması için ulaşımın yerin altına inmesi gerekiyor. Zamanında ulaşım için yüzlerce cami, külliye ve türbe yıkılmıştır. Şimdi yapılan kazılarda ortaya çıkıyorlar.
 
- Büyüyen İstanbul'da yolları daha genişletmenin anlamı yok çünkü genişlettikçe tyarihi yok edersiniz. O yüzden ulaşımı yerin altına çekmeniz gerekir.
 
-Bu hattın tamamlanması ile İstanbul'daki bütünün raylı sistemler bir birine entegre olabilecek.
 
- Tarihte herzaman Asya ile Avrupa nasıl bir araya getirilir diye düşünülmüştür işte bu hayal bizim zamanımızda gerçeğe dönüşmüştür.
 
- Bu çok büyük bir devrim. Bütün bunlar İstanbullu'nun rahat ulaşım sağlayabilmesi için.
 
- Bu inşaat faaliyetleri aşamasında 50 bin parça arkeolojik eser ortaya çıktı.
 
- Kimse bu çalışmalardan rahatsız olmamalı aksine destek vermeli.
 
- İstanbullular bu büyük hamleyi izlerken Kılıçdaroğlu Asyalılar ile Avrupalılar'ın Türkiye'yi tedirginlikle izlediğini söylüyor. Ben Kılıçdaroğlu'nun bir Asyalı ile konuştuğunu hiç görmedim. Bence kendi aynada kendisi ile konuşuyor.
 
-  Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunuyorum birgün gel de Marmarayı kullanan bize de teşekkür et.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim