• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Davutoğlu İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü kutlamalarının düzenlendiği Yenikapı'da konuştu

Davutoğlu İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü kutlamalarının düzenlendiği Yenikapı'da konuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamalarının düzenlendiği Yenikapı’da vatandaşlara seslendi.

İstanbul'un fethinin 562. yıldönümü kutlamalarının Yenikapı'da Başbakan Ahmet Davutoğlu bir konuşma yaptı. Davutoğlu,  "18 yaşında seçilme hakkı talep ettiğimizde, onlara karşı çıkan bir takım çevrelere, muhalefet bir seslenelim. Gençler; yeni fetihlere hazır mısınız? 31 yaşında İstanbul'u fetheden ecdadın çocukları yürümeye hazır mısınız? Ayakta mısınız? Diyorlar ki 'Türkiye küresel güç olamaz', 'bizim çapımız küçük'. Onlara tarihimizi öğretmeye var mısınız?" dedi.

"GELİP YENİ BİR KRİZLE, KOAALİSYON RÜYALARIYLA, BİR TAKIM KUMPASLARLA BU ÖZGÜVENİMİZİ YIKMAK İSTİYORLAR"

Başbakan Davutoğlu, "Birileri bizim özgüvenimizi yıkmak istiyor. hep bir araya gelerek 7 Haziran'da Türkiye'ye özgüven devriminiz yaşatan, Türkiye'yi kudretli kılan kadrolara karşı bir tuzak kuruluyor. Bu tuzağı kuranlara ders verecek misiniz? Biz 12 yıl içinde milletimize özgüven aşıladık. Sağlıkta, ulaştırmada, savunma sanayinde. Gelip yeni bir krizle, koalisyon rüyalarıyla, bir takım kumpaslarla bu özgüvenimizi yıkmak istiyorlar. Yurt dışındaki iş birlikçileri yeni fetihleri engellemek istiyor. Karşı duracak mıyız?" şeklinde konuştu.

 

    İSTANBUL’UN FETHİNİN 562. YIL DÖNÜMÜ


 

"İZİN VERİR MİSİNİZ?"

Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, izzet sahibi olduğunu ifade ederek, "Kendi tankını yapıyor, kendi topunu yapıyor, kendi füzesini yapıyor, kendi savaş gemisini yapıyor, kendi bölgesel uçağını, insan hava aracını yapıyor. Birileri de diyor ki, 'Türkiye'ye bu kadar güç fazla. Türkiye'nin gücü biraz budamak lazım'. İzin verir misiniz?" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN TORUNUNU ÖPTÜ

Davutoğlu'nun konuşmasında önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın torunu yanına geldi. Erdoğan'ın torunu Davutoğlu'nun eline öpmek istedi .Ancak buna izin vermeyen Davutoğlu , Erdoğan'ın torunun elini öptü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim