• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Davutoğlu il başkanları toplantısında konuştu.

Davutoğlu il başkanları toplantısında konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Bir şehir yıkıldığında o şehri imar etmektir. Depremin yıkamadığı yerler varsa gelir biz yıkarız diyor HDP. CHP'de buna tweetlerle destek veriyor. İnşa edenler ve yakıp yıkanlar var. Biz hep inşa edenlerin yanında yer aldık. Biz de bunların karşısında kale gibi durduk.

Biz söz verdik: Yangın yerinde gül yetiştireceğiz dedik. Şu ana kadar 41 milyon yardımda bulunduk. Yıkılanların yerine daha iyilerini yapacağız. Bunun yanında tespit edilen her vandaldan yıktıkları yerin tazminatını alacağız. Bu felsefemizi her yerde anlatacağız. Eski Türkiye'ye dönmek isteyenleri tarihin çöplüğüne atacağız.

Bizim güttüğümüz siyaseti anlamak için Hicret'i anlamak lazım. Bir tek yüreklerindeki imanla medine'ye yürüdüler. Bir vahiy için yürüdüler. Bir grup insan ilahilerle büyük bir merhamet duasıyla onları karşıladılar. Onları karşılayan Ensar ne yapacağını biliyordu. Mekke'yle Medine'nin buluşması insanlık vicdanın buluşmasıdır.

Ulu Peygamber Ebu Eyyup El Ensari'ye misafir olur. Bizim felsefemiz Hz. Eyyüp'ün felsefesidir. Bize gelen bir misafire dünya karşımıza çıksa ona kapımızı kapatmayız.

Hicreti anlayanlar, Ensarı, muhaciri bilenlerin siyasetidir. Yetimlerin başlarını okşadık. Suriyeli 1.5 milyon kardeşimize kapılarımızı açtık.

Şöyle diyenler, bu bilince sahip olmayanlar. Ana muhalefet lideri ne dedi "1.5 milyon Suriyeli'ye kapıları açmak ihanettir" dedi.

Kapımızı kapasak Eba Eyyup El Ensari'nin huzuruna çıkamazdık. Kılıçdaroğlu Eyüp semtini bilmez anlamaz. Kalbi de, merhameti de mühürlenmiştir.
Biz Esed'in, IŞİD'in zulmünden kaçanlara hep kapımızı açtık. HDP ne diyor kapılarımızı açalım ama sadece bizimkilere. Onlar bize tabii olanlar gelsin diyorlar.
İlk gelen kürt grup PYD'nin zulmünden kaçıp bize sığındılar. Hicreti bilenlerle bilmeyenler arasındaki fark bu.

AK Parti'yle diğerleri arasındaki fark bu. Neden 4.5 milyar dolar harcadık. Muhacir Medine'ye yürüdüğünde Yesrib'ti. Bütün İslam şehirlerine adını veren bir şehir oldu. Yesrib Peygamber'e ve muhacirlere kapısını kapatsaydı Yesrib Yesrib kalırdı.

Türkiye bölgesel güç olmaktan küresel güç olmaya gidiyorsa bu vicdanla olur. Biz hep merhametin yolcuları olacağız.

Hicret nasıl bir ruh halini koruyarsa biz de ebediyete kadar Medine'nin ruhunu koruyacağız.

Hz. Hüseyin bir ulu önder. O zaman güçlü olana bakanlar şunu söyleyeceklerdi. Küçük bir grupla koca bir orduya karşı koymaya gidiyor. Şimdi bize diyorlar ya güçlünün yanında yer alın. Bunlar o zaman da Hz. Hüseyin'i sorgulardır.

Çünkü o zalimin karşısına yürüdü. Şehit olacağını bilerek yürüdü. Biz Hz. Hüseyin'in yolundan gideceğiz. Zalime zalim, mazluma mazlum diyeceğiz. Tüm dünya karşımızda olsa da söyleyeceğiz.

Zalim bizden mi? diyerek zalime zalim diyenler var. CHP 3.5 yıldır Esed'in yanında yer alıyor. Tıpkı Yezid gibi insanları aç, susuz bırakıp insanları öldürdü. Aynı kerbela gibi.
Bugün dünyayı savaşa çağıranlar o zaman bu resimleri görmezden geldi. Bunlar Holokost'tur dedi.

Şimdi soruyorlar : Önceden aranız iyiydi. Şimdi ne oldu? diyorlar. Biz Hz. Hüseyin'in yolunda ilerleyeceğiz.

Kılıçdaroğlu zalim Esed'i destekliyor. Bugün de çıkmış diyor ki "Devletle parti iç içe geçmiş. Sen kendi parti tarihini öğren. Yakın tarihi bilmiyorsun. Türkiye tarihini bilmiyorsun. Bari kendi tarihini öğren. CHP'nin genel sekreteri bu ülkenin içişleri bakanıydı. Şükrü Kaya'yı oku. Cahile laf anlatmak çok zor. Kobani'yi soruyorlar. Suriye'de bir şehir diyor. Bu da iyi. İyi ki Alaska'da bir şehir demedi.

Türkiye'de ana muhalefet partisi bış. Biz tartışacak, konuşacak muhalefet arıyoruz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim