• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Davutoğlu HDP’li Vekillere Sert Çıktı

Davutoğlu HDP’li Vekillere Sert Çıktı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör destekçisi HDP milletvekillerine gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz. Terör örgütünden zarar gören esnafımıza...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör destekçisi HDP milletvekillerine gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz. Terör örgütünden zarar gören esnafımıza sahip çıkacağız. Hendekle, barikatla bizi istedikleri noktaya getireceklerini sananlar yanılgı içindeler" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonunda AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresinde yaptığı konuşmada, "Şam, Halep, Bağdat, Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Üsküp'ün, Saraybosna'nın gençlerini selamlıyorum. Bu salonu coşkuyla dolduran AK gençleri selamlıyorum. Gözlerinde, aşk sevda gördüğüm değerli gençleri selamlıyorum. Sizlerin şahsında sizle birlikte sizler adına bu davaya bu harekete gençlik kollarında başlayan AK Parti'yi kuran ve bugünlere getiren, Türkiye'yi yepyeni ufka taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum. Böyle gençlerle yola çıkmaktan büyük bir gurur duyuyorum. 7 Haziran, 1 Kasım'da herkes evde otururken siz şehir şehir dolaşarak aşkla 1 Kasım zaferinin mimarı oldunuz" dedi.

Davutoğlu, 37 ülkeden gelen konukları selamlayarak, gençleri arkasına almış bir siyasi hareketin tarihi yürüyüşte büyük devrimlere öncülük edeceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Sizleri her zaman ayakta görmek istiyorum. Bizim kadrolarımızda yorgunluk yok, AK Parti gençliği hiçbir zorluk karşısında yılmaz. İnsanlık tarihinde öncü olan, tarihi akışını değiştiren gençlerin simasını görüyorum. Siz de Hz. Yusuf'un yüzünü görüyorum, güzelliğin cemalini. Hz. Yusuf'un devlet adabına sahip bir gençliği görüyorum. Ben, sizde Hz. İsa'nın merhametini, şefkatini, teslimiyetini görüyorum. Hz. Peygamber'le birlikte Medine'ye giden gençliği görüyorum. Hz. Peygamberle birlikte Mekke'deki zulümden sonra Medine'ye giden vakur gençler, vicdanın öncüsü olacak. Hz. Ali'yi düşünün, gençliğe yeni adım atmıştı ben her birinizin yüzünde Hz. Ali'nin cesaretini ve imanını görüyorum."

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında "Sizlerde, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bitmez tükenmez azmi, Ulubatlı Hasan'ın cesaretini görüyorum. Sizlerin çehresinde Çanakkale'ye şehit olmak için yürüyen, istiklal için yürüyen aziz gençlerin şehitlik aşkını görüyorum" dedi ve "Gençler adalet arayışını insanlığa dalga dalga yaymaya var mısınız? Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Ulubatlı'nın fetih aşkını, gönülleri fethederek yeniden yaşatmaya var mısınız?" diye sordu.

"Size en büyük emanetimiz budur, istiklal ve istikbal davasının sahipçisi olacaksınız" diyen Davutoğlu, "Siz, Selçuklunun, Osmanlı'nın torunlarınız. Siz aydınlık yarınlarımıza sahip çıktığınız için hepinizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, kuruluşundan bugüne AK Parti'ye emeği geçen isimlere teşekkür etti. 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'nin huzura yelken açtığına dikkati çeken Davutoğlu, hep birlikte mutlu ve aydınlık yarınlara doğru yüründüğünü dile getirerek "İnançlı, kararlı ve azimliyiz, çünkü biz bu ülkeye, bu millete sevdalıyız. Her birinizle gurur duyuyoruz. Yarınların Türkiyesi genç nesillerin eseri olacak" dedi.

Demokrasinin güçlendiğini anlatan Davutoğlu, Türkiye'yi parlak bir geleceğe taşımak için aynı aşkla yola çıktıklarını dile getirerek "Bu yürüyüşün öncüsü bayrakları, milletimizin umudu sizlersiniz. Her bir arkadaşımın bu şuurla hareket ettiğini, geleceğe bu hassasiyetle hazırlandığını biliyorum. Bu salondaki gençlik, Türkiye'nin, Orta Doğu'nun umudu olduğunun bilincinde olan bir gençliktir" diye konuştu.

"DÜNYA BEŞTEN, DİYARBAKIR HENDEKTEN BÜYÜKTÜR, DÜNYAYA BUNU ÖĞRETMEYE HAZIR MIYIZ?"

Konuşmasında "Yeni Türkiye'ye sahip çıkacak mıyız?" diye soran Davutoğlu, "1 Kasım gecesi bizler için dua eden mazlumların dualarına sahip çıkacak mıyız? Yeni bir Türkiye'yi hep beraber inşa edecek miyiz? Dünya beşten, Diyarbakır hendekten büyüktür, dünyaya bunu öğretmeye hazır mıyız?" ifadelerini kullandı.

Yeni Türkiye'nin çetelere, paralel yapılara boyun eğmeyeceğini anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bunlara sizin için boyun eğmedik, siz de aynı şekilde dik duracak, boyun eğmeyecek, yorulmayacak, yılmayacaksınız. Siz, demokrasinin hukuk düzeninin mümkün olduğunu gördünüz. Siz büyük badirelerin aşıldığını gördünüz, dünyanın her yerinde başı dik siyaseti gören de sizsiniz, yeni Türkiye'yi siz inşa edeceksiniz."

"SİZDEN EN BÜYÜK BEKLENTİM"

Davutoğlu, gençlere seslendiği konuşmasında en büyük beklentisini şöyle açıkladı:

"Sizden en büyük beklentim. Gençliğinizi, enerjinizi hayırlı işlerde kullanmanızdır. Merhamet ve şefkat sahibi olun. Her zaman insanı hayatı yaşadığımız ülkeyi korumak olmalı. Her türlü ayrımcılığın, ırkçılığın tam karşısında olun. Her türlü üstünlük iddiasının, zulmün, merhametsizliğin karşısında olun. Her zaman her yerde adaletli olun. İyiliği yayın, kötülükleri sakının. Her zaman örnek olun. Siz bu davanın en genç temsilcileri olarak sizden sora geleceklere de örnek olmalısınız. Bütün genç kardeşlerimize kucağınızı açacaksınız"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında teröre değinerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Güneydoğu'da ortaya konulmak istenen terör örgütü ve bazı siyasi çevreler gençlerin ellerine molotof kokteyli tutturuyor. Kendi okullarını yaktırtıyor, güvenlik güçlerine saldırtıyor. 12-13 yaşındaki çocukların ellerine silah veriyorlar. Gençleri okula, camiye, kitaba, kaleme düşman hale getirmek istiyorlar. Gelecek hayali öldürmek üzerine olan barbarca bir örgütle karşı karşıyayız. Kurdukları barikat, hendekle barışa adalete geçit vermeyeceklerini söylüyorlar, tam bir şımarıklık içindeler. Biz, bu tuzaklara karşı her zaman olduğu gibi doğulu, kuzeyli, güneyli, batılı bütün gençliğimizle dimdik ayakta olacağız. Herkes emin olsun, bu devran böyle devam etmeyecek. Bu ülkenin insanlarına zulüm etmek isteyenlere, çocukları gençleri istismar etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Vatandaşlar ile teröristler arasına aşamayacakları kalın bir duvar öreceğiz."

Ülkeyi istikrarsızlaştırma, İslamsızlaştırma ve insansızlaştırma heveslerine izin vermeyeceklerini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Cizre'deki, Silopi'deki gençlerimize sesleniyorum. Biz Diyarbakır'ı aşkla sevdik, Diyarbakır İzmir'e, İstanbul'a bütün Türkiye'ye kardeştir. Gençler bu Ankara'da bu coşkulu salondan Güneydoğuya, Doğu Anadolu'ya kardeşlik selamı göndermeye var mısınız? Hendeklere barikatlara karşı gönülleri yeniden inşa etmeye var mıyız? Bu hendekleri kazanların kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya var mıyız? Bunlar bu hendekleri kazarak, İslam'ın değerlerine saldırıyor. Herkesi bölgeden uzaklaştırmak, göç ettirmek istiyorlar. En son Cizre'de Silopi'de yaşananları görüyorsunuz. Ne yapmaya çalıştıkları ortada. Terör örgütü baskı, tehdit, şantaj yapıyor. Bölge halkı bu terör örgütünün zulmünden kaçarken bile zulme maruz kalıyor. Biz, bunlara teslim olmadık, olmayacağız. Bugün sabah yiğit bir kardeşimizin Şırnak Kadın Kolları kardeşimizin aracına ateş açtılar, yılmayacağız. Bu ülkenin bütün dağları, ovaları, şehirlerini terör odaklarından temizleyinceye kadar gece-gündüz mücadele edeceğiz."

DAVUTOĞLU, HDP'Lİ BULDAN'A SERT ÇIKTI

Başbakan Davutoğlu, HDP'li Pervin Buldan'ın yaptığı, "Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin" açıklamasına şöyle karşılık verdi:

"O illerden gelen bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecekler. Bütün gençlerimiz, eğitim imkanlarına en iyi şekilde sahip olacaklar ve bunlarla halkı tehdit eden bu vekil görüntüsündeki terör destekçileri de mutlaka hak ettikleri cevabı alacaktır. Terör örgütü silahları toprağa gömene kadar, onlarla mücadele ederek, kardeşçe bir Türkiyeyi hep beraber inşa edeceğiz. Terör örgütünün zarar verdiği vatandaşlarımıza gereken maddi ve manevi desteği vereceğiz. Terör destekçisi HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz. Terör örgütünden hendeklerinden zarar gören esnafımıza sahip çıkacağız. Hendeklerle, barikatla bizi istedikleri noktaya getireceklerini sananlar yanılgı içinde. Terörle, şiddetle hiçbir şey yaptıramazsınız. Hendekler, sebep değil sonuç diyorlar, neyin sonucu Allah aşkına? Demokratikleşme adına attığımız adımların sonucu mu? TRT Kürdi'nin bir sonucu mu? Seçim yapılıyor insanlar özgürce oyunu veriyor, sizin siyaset yapmanıza engel olan var mı? Meclis sıraları varken hendeklerin ardına, barikatların ardına saklanmak nedir? Gençlerimizi hiçbir istismar odaklarına teslim etmedik, etmeyeceğiz."

Gençlere "bu heyecanlarınızı, umutlarınızı, hayallerinizi asla kaybetmeyin" diye seslenen Davutoğlu, "Bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz kardeşiz. Hiç kimsenin bir başkası üzerinde üstünlüğü yoktur. Hiç kimsenin dinine, inancına, mezhebine göre muamele etmeyiz. Bu ülkenin her köşesinde barışı, huzuru tesis edeceğiz. Türkiye, kısa zamanda güzel günlere kavuşacak. Siz, idealleriniz, amaçlarınızın peşinde kararlı bir şekilde yürüyün. Sizi birbirinize düşman kılmaya çalışanlara, bilimde, siyasette, sanatta elde ettiğiniz başarılarla cevap verin" şeklinde konuştu.

KONGREDE, "DÜNYA 5'TEN DİYARBAKIR HENDEKTEN BÜYÜKTÜR" PANKARTI

Arena Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede, Başbakan Davutoğlu'nun konuşması dev platformlardan takip edildi. Salona sığmayan vatandaşlar için Arena Spor Salonunun dışına çadırlar kuruldu. Salonda, "İblis'in talim ettiği yola minnet eylemem, zulme dur demek için zalime kudretimizi göstermek için davaya baş koyduk', "Hakk'ın aşığı hakikatin neferleri', Dünyaya yeniden anlam getirecek, iman ve aksiyon nesli burada Hocam, "Dünya 5'ten Diyarbakır hendekten büyüktür', "Çelebi Mehmet, Yıldırım Beyazıt, Osman Gazi', "Vurur Yüze ifadesi Unesco, Gastronomi şehriyiz bitanesi" pankartları dikkat çekti.

Delegeler için, salonun orta kısmında ayrı bir platform oluşturuldu, delegeler kendileri için ayrılan bu platformda yer aldı. Kongreye katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla Davutoğlu'nun salona girişini bekledi. Gençlik Kongresi, "Genç Kal Dünyayı Değiştir" temasıyla gerçekleştirildi. Twitter'da "AKGençlikKongrede" hastagi açıldı. Salondaki vatandaşlar, Davutoğlu'nu telefon ışıklarını yakarak karşıladı.

Başbakan Davutoğlu, kongreye eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Davutoğlu, kürsü konuşması öncesi salona sığmayan vatandaşlara selamlama konuşması yaptı. Davutoğlu'nun konuşması sırasında miting otobüsünde Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ve İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş da yer aldı. Boynukalın'a teşekkürlerini sunan Davutoğlu, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş'ın Boynukalın'dan görevi devralacağını hatırlattı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, kongreye katılan vatandaşları karanfil atarak selamladı. Davutoğlu, kendisini bekleyen partililerle özçekim çektirdi. Başbakan Davutoğlu, platformun önünde bekleyen vatandaşların yanına inerek onlarla özçekim yaptırdı.

Adını katıldığı O Ses Türkiye yarışmasında duyuran rapçi Zeo Jaweed'in bestelediği "Gençlere bak, gücümüz AK" şarkısı ilk kez tanıtıldı. Jaweed, performansını yoğun istek üzerine ikinci kez tekrarladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, BOYNUKALIN'IN KONUŞMASI SIRASINDA DUYGULANDI

Başbakan Davutoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın konuşması sırasında tribünlerle "Susmayacağız, durmayacağız, yılmayacağız" şeklindeki sloganları birlikte söylemesi üzerine duygulu anlar yaşadı.

Boynukalın, konuşması sırasında, "Bu süreçte istemeden kırdığımız kardeşlerimiz olmuştur, ben sizlerden razıyım. Hakkınızı helal ediniz" diyerek partililerden "helallik" istedi. Boynukalın, "Pensilvanya'daki hocasının arkasından gidenler ve bizler hepimiz hayatımızı kaybedeceğiz ancak şöyle deriz hepimiz hayatımızı kaybettiğimizde öbür tarafta, Allah rızası için lütfen güzel işler yapalım ki Allah'ın karşısına gittiğimizde Rabbimizin bizi affedecek güzel şeyler olsun" diye konuştu.

Kongrede, AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan tanıtım filmi izletildi.

Davutoğlu HDP’li Vekillere Sert Çıktı

Davutoğlu HDP’li Vekillere Sert Çıktı

Davutoğlu HDP’li Vekillere Sert Çıktı

Davutoğlu HDP’li Vekillere Sert Çıktı

Davutoğlu HDP’li Vekillere Sert Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim