• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Davutoğlu: Dokunulmazlık Konusunda 'Süreci Başlatın' Talimatı Verdim

Davutoğlu: Dokunulmazlık Konusunda 'Süreci Başlatın' Talimatı Verdim
Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusuyla ilgili "Bizim yapacağımız artık geçici anayasa değişikliği yaparak süreci başlatmak. Süreci derhal başlatma talimatını verdim." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile bir araya geldi. Davutoğlu ve Zvizdiç görüşme sonrasında basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu burada gazetecilerin sorularını da cevapladı. Dokunulmazlık sorusunu yanıtlayan Davutoğlu, "Dokunulmazlık meselesinde bizim net tutumuz karşısında muhalefet partileri birer birer tutumlarından vazgeçer durumlar sergiliyorlar. Bizim yapacağımız artık geçici anayasa değişikliği yaparak süreci başlatmak. Bu konuda süreci derhal başlatma talimatını verdim." dedi.

İşte Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalardan ve cevaplarından satır başları:

GALİP ENSARİOĞLU'NUN "YASAMA, YÜRÜTME, YARGI BİZDE" ŞEKLİNDEKİ SÖZLERİ…

"Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Anayasal çerçevede yasama yürütme ve yargının yetkileri bellidir. Yargı yasama yürütmeden ayrı çalışmalarını yürütmektedir.Bütün diğer görüşler şahsi görüşler olarak zikredilir.

AK partinin görüşü açıktır.Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında patlatarak intihar saldırılarında bulunuyorsa zaten o ülkeyle manevi bağı kopmuş demektir.Hukuki bağının kopması için de 2009'da çıkan yasa kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli. Şu anda hükümet olarak böyle bir çalışma gündemimizde yok. Bunu çerçevesini terörle mücadele bağlamında her zaman yaparız.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER VE DOKUNULMAZLIK ÇALIŞMALARI

İsrail ile görüşmeler bir zamandır sürüyordu. En başından itibaren temel ilkelerimiz belli. Eğer taleplerimiz karşılanırsa zaten ondan sonra atılacak adımlar bellidir. Ortak bir zeminde seyretmekte olduğunu söyleyebilirim.

"SÜRECİ DERHAL BAŞLATIN TALİMATI VERDİM

Dokunulmazlık meselesinde bizim net tutumuz karşısında muhalefet partileri birer birer tutumlarından vazgeçer durumlar sergiliyorlar. Bizim yapacağımız artık geçici anayasa değişikliği yaparak süreci başlatmak. Bu konuda süreci derhal başlatma talimatını verdim."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim