• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Davutoğlu: Bu Buluşmayı Bize Çok Gördüler

Davutoğlu: Bu Buluşmayı Bize Çok Gördüler
Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyarette bulunduğu Sur'da cuma namazı çıkışı konuştu. Davutoğlu, "Bu buluşmayı bize çok gördüler, 7 canımızı bizden aldılar." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyaret ettiği Sur ilçesinin Ulu Cami'nde cuma namazını kıldı. Davutoğlu, cami çıkışı vatandaşlara hitap etti.

BAKANLARLA BİRLİKTE GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Diyarbakır'a geldi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları ise şöyle;

"Aziz Diyarbakır'ın aziz hemşehrileri. Mescid-i Aksa'nın kardeşi, Süleymaniye'nin aziz kardeşi, Ulu Cami'nin aziz cemaati, hepinizi selamlıyorum. Bu buluşmayı bize çok gördüler, 7 canımızı bizden aldılar.

"ONLAR EBEDİYEN DİYARBAKIRLIDIR"

Diyarbakır ses veriyor, şehitler ölmez. İşte biraz önce 7 yiğidimizi aile ocaklarına gönderdik. O kardeşlerimiz sizin için gelmişti, bu minarelerden ezan susmasın diye gelmişti. Diyarbakır, Halep gibi Şam gibi tahrip olmasın diye geldiler. O kardeşlerimiz Ankara'da Bursa'da Erzurum'da doğmuş olabilir; ama o kardeşlerimiz ebediyen Diyarbakırlı diye anılacaktır. Onlar artık Diyarbakırlıdır.

Serok Ahmet diyen dilleriniz de sağolsun. Kardeşiniz Ahmet burada. Bizi bölemeyecekler.

"BİZİ KORKUTAMAZLAR"

Dün bu saldırıları yaptılar ve zannettiler ki, Davutoğlu bunlardan korkar ve Diyarbakır'a gelmeyi bırakır. Diyarbakır'a gelmekten çekinir. Biz bu alçakların saldırılarından korkar mıyız? Diyarbakır'ı bırakır mıyız? Konya ne kadar emniyet içinde olacaksa Diyarbakır da o kadar emniyet içinde olacak. Konya ne kadar huzurlu olacaksa Diyarbakır'da o kadar huzurlu olacaktır. Konya ne kadar benim memleketimse Diyarbakır'da o kadar memleketimdir. Allah bu canı bir gün alacaksa Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimle beraber bu emaneti teslim edeyim.

Her zaman buraya geleceğim. Konya'ya ne kadar gidiyorsam, o kadar da buraya geleceğim. Onların inadına buraya geleceğim.

SUR'UN İHYA PLANINI AÇIKLADI

Sur'un ihya planını açıklamaya geldik. Hepinize bu planı açıklayacağız. Onlar yıkarsa biz yapacağız. Onlar kardeşliğimize halel getirmek isterse biz ebediyen kardeşiz diye haykıracağız. Biz dik durduk. Siz de dik duracak mısınız?

Aziz Diyarbakırlılar sizlere doyum olmuyor, inşallah tekrar tekrar geleceğiz. Sur'u ebediyen insanların barış içinde dolaştığı güzel bir mekan ilan edeceğiz. Diyarbakırlı esnaf kardeşime selam olsun, yaralarını saracağız.

"DAHA GÜZEL EVLERDE OTURACAKSINIZ"

Diyarbakır'da Sur'da evini terk eden kardeşlerimize yardım ettik yardım etmeye devam edeceğiz. Söz veriyorum daha güzel evlerde oturacaksınız. Diyarbakır önce size sonra bize emanet, Allah Diyarbakır'ı aziz eylesin. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Dilimizde Allah'u ekber! Dilimizde Essalamu aleykum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim