• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sona erdi
Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi 1 saat 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu görüşme ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. İşte o açıklamanın satır başları;

Dostane ve samimi bir ortamda görüştük. Sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurma tavrımızı dile getirdik. Beni bizim yaptığımız çalışmaları kendisine aktardım. Sayın Bahç.eli açık ve şeffaf bir değerlendirme yaptı. Ortak bir hükümet kurma tavrı içerisinde olmadıklarını ifade ettiler.

Hükümet ortağı olmama tavrı tutundu. Bunun yeni bir durum olmadığını ifade ettiler. 7 Haziran'dan bu yana aynı tutum içerisinde olduklarını söylediler. Bayramdan sonra Bahçeli ile tekrar görüşeceğiz. Hükümette bulunmama yaklaşımını bir kez daha ifade ettiler.

Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmaması lazım. Sayın Bahçeli de bu konuda hem fikir. Cumhurbaşkanlığı konusu hiç gündeme gelmedi. Kriz durumunda ülkenin bekası konularında görüştük. MHP muhalefette kalma isteğini tekrar etti.

Ülkenin hükümetsiz kalmaması konusunda ise tekrar görüşmemizin faydaklı olacağı hakkında teyitleştik. Arkadaşlarımızın görüşmesi konusunda da teyitleştik. Bir de hediye teatisi oldu; fotoğrafçılarında girişi oldu. Saate bakarak konuşmadık.

Adaletli bir zamanlama olsu. 1 saat 40 dakika içerisinde çok konu konuştuk. Bahçeli açık yüreklilikle fikirlerini ifade etti. Bu görüşmemizin özetidir. AK Parti'nin tutumu ise; 7 Haziran'da oluşan tabloyu en doğru şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.

Hiçbir kapıyı kapatmamaya çalışıyoruz. Bir parti ile koalisyon imzası atana, protokol imzalanana kadar her parti ile aynı mesafedeyiz.

ANAYASA MAHKEMESİNİN DERSHANE KARARI

Herhangi hukuki bir boşluk oluşmaması için gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Anayasa Mahkemesi kararının gerekçesini yayınlamasının ardından tedbirler alacağız. Eğitim politikalarını belirleme yetkisi hükümetlere aittir.

GÖRÜŞME SAAT 13:00'DE BAŞLADI

Saat 13:00'te başlayan görüşme; 1 saat 45 dakika sürdü. Devlet Bahçeli görüşme ile ilgili yazılı açıklama yapacak. Başbakan Davutoğlu'nun basın toplantısı yapması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dün gerçekleştirdiği görüşme ise 1 saat 40 dakika sürmüştü.

CHP İLE İLK RANDEVUDA NE KONUŞULDU? CHP İLE İLK RANDEVUDA NE KONUŞULDU?

Bahçeli'nin TBMM'deki makamında gerçekleyen görüşmede, Davutoğlu'na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan ve AK Parti Ankara Milletvekil Ertan Aydın; Bahçeli'ye ise Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcıları Kenan Tanrıkulu ve Semih Yalçın, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı eşlik ediyor.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Davutoğlu ve ekibini Meclis girişinde karşıladı ve odaya kadar eşlik etti.

Bahçeli, Davutoğlu ve beraberindeki heyeti makam odasının kapısında karşıladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 13.00'te başladı. Davutoğlu'nun, görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapması bekleniyor.

YARIN HDP İLE GÖRÜŞECEK

Genel Başkan Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında yarın HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşecek.

VURAL VE ÜNAL'DAN ÖN GÖRÜŞME

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de bugün yapılacak MHP-AK Parti koalisyon görüşmeleri öncesi bir araya geldi.

Ünal ve Vural, MHP Grup Salonu'nda yaklaşık 20 dakika görüştü. Oktay Vural, "Detayları görüşmüyoruz" derken, Mahir Ünal, "Başbakanın gelişi ile ilgili, kabulü ile ilgili bir hususu görüştük." dedi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim