• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Davutoğlu: Aramıza kimse giremez!

Davutoğlu: Aramıza kimse giremez!
Başbakan Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi danışmanlığını da yapan Binali Yıldırım'a cevap geldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda oluşturulan çalışma gruplarının, ‘gölge kabine’ olarak değerlendirilmesiyle ilgili, “Cumhurbaşkanı’nın hükümeti yönlendirme görevi zaten var. ‘Gölge kabine’ değerlendirilmesi, haksızlık olur” sözlerine Başbakan Davutoğlu açıklık getirdi.

DAVUTOĞLU: ARAMIZA KİMSE GİREMEZ

Başbakan Davutoğlu, Çad Başbakan'ı ile düzenlenen ortak basın toplantısında bir gazetecinin, "AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na 5 Ocak'ta başkanlık edeceğini söyledi. Acaba o tarih 5 Ocak mıdır? 2 aylık periyotlar halinde Kabine toplantılarına Cumhurbaşkanının başkanlık edeceğini ifade etti. Bu periyodik tablo sizi rahatsız eder mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Geçen hafta Meclis görüşmeleri esnasında Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir ifadesi üzerine söylediğim gibi; Cumhurbaşkanımız ile bizim ilişkilerimiz siyasetle başlamadı, siyasetle de sürecek ve bitecek ilişkiler değildir. Doğası gereği tamamıyla ortak bir dava arkadaşlığına ve ortak bir ideale dayanan ilişkilerdir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olarak da devlet geleneği ve yasal kurullar, anayasal çerçeve içinde ilişkilerimizi tanzim etme konusunda da şu ana kadar da herhalde herkesin takip ettiği gibi örnek bir tavır sergiledik, sergilemeye devam edeceğiz.

Bu ilişkilerin doğasından gelen yapısıyla ilgili olarak da söylüyorum; hiç kimse bu ilişkilere nüfus edemez. Biz de ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben, bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişiyle ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Sayın Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar ne zaman atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz ve bunu da gerektiğinde kamuoyu ile paylaşırız, bunun dışında yapılacak yorumların ve üzerinde serdedilen fikirlerin bir anlamı ve karşılığı yoktur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim