• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Davutoğlu açıkladı: Soruşturmalar DEAŞ yönünde

Davutoğlu açıkladı: Soruşturmalar DEAŞ yönünde
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın açıklamasında, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde gerçekleşen ve 30 kişinin hayatını kaybettiği katliamı değerlendirdi.

Davutoğlu'nun açıklamasının satır başları şu şekilde:

Bayram sevincini yaşayamaz hale geldik. 11.50 civarında basın açıklaması yapan gruba karşı saldırı gerçekleşti. 30 vatandaşımız hayatını kaybetti. 104 yaralımız var. 31 taburcu edildi. 43'ü hastanede. 10'u ameliyat halinde. 9'u ise yoğun bakımda tedavi altında.

Her türlü soruşturma başlatıldı. Bu olayın açıkça oluşu terör saldırısı ve canlı bomba. Lanetlediğimiz terör olayı ile karşı karşıyayız. Suruç'ta, Adıyaman'da olan saldırı ve Türkiye dönük sobataj saldırısı ne olursa olsun hepsinin hedefi Türkiye'yedir. Türkiye'nin huzuruna, güvenine, demokrasisine saldırıdır. Saldırıyı şu gruba yönelik olarak görmüyorum. Saldırı hepimize karşı gerçekleşmiştir. Ayrıca saldırının zamanı tam da bayram sonrasına denk gelmesi de saldırının bütün bir ülkeye karşı olduğunun göstergesidir. Kim nereden yaparsa yapsın, tüm terör örgütlerine karşı birlikte tutum sergilemenin tam zamanıdır. 

Bakanlarımız, grup başkanvekillerimiz ve milletvekillerimiz bölgede bulunuyor. Her türlü soruşturma başlatıldı. Açık bir terör olayı, büyük ihtimalle canlı bomba. Sorumluları bulup cezalandırma iradesine sahip olduğumuz bir terör olayıyla karşı karşıyayız.

Gerek Suruç'ta gerek Adıyaman'da askerimize yönelik saldırıların faillerinin hepsinin hedefi Türkiye'dir. Saldırılar Türkiye'nin huzuruna, demokrasiye, halkımızın huzur ve refahınadır.

Vahşice, lanet ettiğimiz, lanet etmeyle kalmayıp sorumluları bulup cezalandırma iradesine sahip olduğumuz terör olayıyla karşı karşıyayız. Gerek Suruç’ta söz konusu olan saldırı, gerek adıyaman’da askerlerimize dönük saldırı ve türkiye’ye dönük terör örgütlerinin mahiyetleri hedefleri ne olursa olsun, hepsinin hedefi Türkiye’dir. Bu saldırı Türkiye’yedir. Türkiye’nin huzurunadır, kamu düzenine, halkıımızın refahınadır.

Saldırıyı sadece şu veya bu grup, toplum kesimine olarak vurgulamayı doğru görmüyorum. Saldırıya karşı bütün halkın omuz omuza irade

Saldırının zamanlamasına bakıldığında, tam bayram sonrasında, Türkiye’de çevre ülklelerinin hepsinde görülmemiş olan, 7 haziran sonrası ortaya çıkan tablo çerçevesinde bir çalışma yürütülecekken, hükümet ortaklığı çalışmaları varken, bu saldırının yapılması bütün ülkeye yapıldığının göstergesidir.

Olayın olduğu anda partimi ve devletimi suçlayan kişilere de sesleniyorum. Bütün parti liderlerine gün bugündür diyorum. Hangi terör örgütü Türkiye'yi hedef almışsa işte meydan bu meydandır. Siyaset, hikmet bugünlerde belli olur. Olumlu bir cevap almamız halinde terör örgütlerine karşı deklorasyonu imzalayacağız. Ümit ederim ki bu çağrımız karşılıksız kalmaz. 4 partinin her lideri bir araya gelene kadar her gün bu çağrıyı yapacağım. Ortak bir tavırda olduğumuzu görsünler.

Bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tutum sergilemenin tam vaktidir. Başka ülkelerde DEAŞ’ın paris’te saldırısı söz konusu olduğunda, nasıl birliktelik söz konusu olmuşsa, kimse kimseyi suçlamadan omuz omuza gelmişse, burada soruşturmalarımızın istikameti DEAŞ saldırısı yönünde olduğu için söylüyorum, bu saldırı karşısında herkesin omuz omuza vermesi gereken bir andayız. Tarih herkesin aldığı tutumla yargısını verir.

Dört partinin genel başkanı ortak bir deklarasyona imza atmalı. Hangi ortak tavırda bulunmamız gerekiyorsa bulunacağız. Gün bugündür.

İlk bulgular DAEŞ'I ve canlı bombayı gösterir mahiyettedir. 

Halkımızı bir takım provakatif haberlerle halkımızı sokağa çıkarmak isteyenler terör örgütüyle bağlantılıdır. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim