• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Davutoğlu: 1990'lara kesinlikle dönülmeyecek

Davutoğlu: 1990'lara kesinlikle dönülmeyecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu TOBB İstişare toplantısında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin İstişare toplantısında konuştu.

Tam da Türkiye'de bir takım taşlar yerine oturdu derken birilerinin Kobani'yi bahane edilerek düğmeye basıldığını ifade eden Davutoğlu, ''Kobani vandalizmi ile 33 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 polisimiz şehit oldu. Bu vahşi ve alçakca saldırılar neden yapıldı. Bu yolla Kobani'ye mi yardım ettiler. Bunları yapanlar bilsinler ki Türkiye'yi asla kaosa sokamayacaklar.'' dedi.

Kobani'de gerçekleştirilen saldırılarda 3 unsurun hedef alındığını da ifade eden Başbakan Davutoğlu, ''Birincisi kamu binaları..  Kamuya ait yerler yakılıp yıkılarak kamunun otoritesi hedef alındı. İkincisi ise işyerleri... İşyerleri yakılıp yağmalanarak bir nevi ekonomi hedef alındı ve güvensizlik oluşturulmaya çalışıldı. Üçüncü ise AK parti binaları... AK Parti binalarına saldırılarak burada tek parti hakim olur mesajı verildi. Ancak yine söylüyorum asla ve asla kamu düzeninden taviz verilmeyecektir.'' diye konuştu

Çözüm sürecini korumaya kararlı olduklarını ve Kobani'nin kendileri için tarihi bir miras olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Kobani bahanesi ile yapılan eylemlerin amacının Doğu ve Güneydoğu'da başlatılmış olan kalkınma hamlelerini boşa çıkartmak olduğunu ifade ederek, ''Kim ne yaparsa yapsın bu kalkınma hamleleri devam edecek. Tüm teşvik projelerinde bu bölgelerimize öncelik verdik ve vermeye devam edeceğiz.İşte bu vandallar bizim oluşturduğumuz böyle bir geleceği imha etmeye çalışıyorlar.'' dedi.

Türkiye'nin kesinlikle 1990'lı yıllara geri dönmeyeceğini de belirten Davutoğlu, Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru yol almaya devam edeceğini ve kesinlikle ama kesinlikle çözüm sürecinin de teröre kurban verilmeyeceğini söyledi.

Kamu otoritesi bir daha sarsılmamak üzere yeniden dizayn edileceğini de belirten Davutoğlu bir daha kimsenin böyle bir vandallığa kalkışamayacağını ve cesaret dahi edemeyeceğini kaydetti.

Birilerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu için bir takım planlar içinde olduğunu ve bölgenin alt yapısını tahripkar bir şekilde yok ettiğini dile getiren Davutoğlu, ''Biz ise bu bölgeyi yeni bir medeniyetin inşaasında merkez haline dönüştüreceğiz. Buraların gelişmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim