• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Davut Gazi Benli Okurlarıyla Buluştu

Davut Gazi Benli Okurlarıyla Buluştu
Çanakkale'nin Çan ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Kitap Kafenin yazar-okur buluşması kapsamında gençler ile söyleşide bulunan...

Çanakkale'nin Çan ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Kitap Kafenin yazar-okur buluşması kapsamında gençler ile söyleşide bulunan Bürokrat-Yazar Davut Gazi Benli, Dünya Dedikleri kitabını hazırlarken 5 kıtada 60 ülkedeki ziyaretlerde parayla gelişmişlik olunmadığını gözlemlediğini söyledi.

Çan ilçesinde GSB Kitap Kafede gençlerle söyleşide piyasaya yeni çıkan "Dünya Dedikleri" kitabında Batı ve Doğu ülkelerindeki seyahat hatıralarına değinen Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli, Petrol ve serbest ticaret sayesinde GSMH kişi başına 50 bin doların üzerinde olan körfez ülkeleri Kuveyt, Katar, Bahreyn, B.Arap Emirliklerini ve Sudi Arabistan'ı ziyaret ettiğini söyledi. Benli, "Körfez ülkelerinin tamamı sefaletler yuvasıdır. Dünya dedikleri kitabımda bu bölümü okuyunca ağlayacaksınız. İnsan sömürüsü nedir? Müslüman Müslümanı sömürebilir mi? 50-60 dolara aylık maaşlarla uzak doğudan getirilen fakir insanlar o gökdelenlerin inşaatında aylık 50 dolara köle gibi çalıştırılır mı? Karın tokluğuna bu işler nasıl yaptırılır. Bunlara hayretle şahit olacaksınız. Hiç bir belediyecilik hizmetinin bulunmadığı bu ülkelerde 100 katlı gökdelenin altından altyapı hizmeti olmadığı için kokudan geçemeyeceğinizden şaşkınlıkla izleyeceksiniz. Çocuk parklarının oyun bahçelerinin bulunmadığı manyak şehirleri şaşkınlıkla izleyeceksiniz. Çünkü insan faktörü gelişmişlik faktörünün temelidir. Bir başka ifade ile kalkınma teorisyenleri diyorlar ki "bir ülke halkının bankalardaki parasının çokluğu ile yada refahı ile kalkınmış olmaz." 5 milyondan fazla Suriyeli mülteciler, hemen yanı başlarındaki bu zengin ülkelere niye hücum etmiyorlar da 3 bin kilometre ötedeki Almanya'ya, Danimarka'ya, Norveç'e, Fransa'ya gitmek için canlarını feda ediyorlar? Çünkü birisi zengin ülke birisi kalkınmış ve gelişmiş ülke. GSMH kişi başına 5 bin dolar civarında olan Bulgaristan 50 bin dolardan fazla GSMH'sı olan Katar'dan daha gelişmiş daha müreffeh daha kalkınmış bir ülkedir. Sebep? Çünkü zenginleşmek gelişmek değildir. Peki bunun sırı nedir? Bulgaristan, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Polanya gibi GSMH'ları düşük olan, bir öğretmenin maaşının Türkiye'deki bir öğretmen maaşının yarısı kadar olan bu ülkeler neden kalkınmış oluyorlar da bu Iraklı Suriyeli göçmenler buraya gitmek için can atıyorlar, neden? Çünkü ne kadar ekmek o kadar köfte. Ne kadar demokrasi o kadar kalkınma ne kadar insan hakları o kadar kalkınma ne kadar özgürlük o kadar kalkınma. Körfez ülkelerindeki eksiklik insan faktörü. Gelişmiş insan zihniyetinin olmaması" dedi. Sivil İnisiyatif Derneği Başkanı Nazmi Duran'ın teşekkür konuşmasının ardından Benli, "Dünya Dedikleri" kitabını okurları için imzaladı.

Davut Gazi Benli Okurlarıyla Buluştu

Davut Gazi Benli Okurlarıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim