• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Davul Zurnalı Fidan Dikimi

Davul Zurnalı Fidan Dikimi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri, Orman Haftası'nı erken kutladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri, Orman Haftası'nı erken kutladı. Öğrenciler davullu zurnalı şölen havasındaki kutlamada 350 adet fidan dikti.

21 - 26 Mart Orman Haftası nedeniyle Merkez Atatürk İlkokulu üçüncü sınıfta okuyan 350 öğrenci, davul zurna eşliğinde 350 fidanı toprakla buluşturdu. Öğretmenleri ve velilerinde katıldığı fidan dikimi şölen havasında geçti. Kızılçam fidanlarını toprakla buluşturan çocuklar, ağaç dikmeyi bir oyun olarak görüp adeta günün tadını çıkardılar.

Fethiye'de Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Çırpı Bölgesine geldi. Her biri 9 yaşında olan çocuklar, burada önceden hazırlanmış çukurlara minik elleriyle fidan dikti. Veliler ve öğretmenlerinin da yardımı ile fidanları toprakla buluşturan öğrenciler, fidan dikimi sırasında eğlenerek yeşili korumanın bilincini öğrendi. Öğrenciler, yaklaşık 350 kızılçam fidanını bozuk araziye dikerek, bu arazinin ağaçlandırılmasını sağladı.

Doğa sevgisinin çocuklara öğrenebildiği en küçük yaşta aşılanması gerektiğini belirten okul müdürü Ali Koyuncu, yapılan ağaç dikme etkinliğinin de bunun bir parçası olduğunu söyledi. . Öğrencilerin bu şekilde doğayı tanıdığını, ağaçların nasıl yetiştiğini öğrendiğini belirten Koyuncu, "Bu yıl ağaç dikimine dikkat çekebilmek için davul zurna eşliğinde etkinlik oluşturarak atalarımızın "Ağaç yaş iken eğilir" sözünü gerçekleştirdik. Orman haftası yaklaşıyor ama biz havaların güzel gitmesini fırsat bilerek fidan diktik. Yine bu ağaçları böyle bırakıp gitmeyeceğiz. Ağaçların büyümesini, bakımını da takip edeceğiz. Çocuklarımızın artık dikili bir ağacı var" dedi.

Üçüncü sınıf öğrencisi Mehmet Behlül Çetinkaya, ağaç dikerken büyük keyif aldığını belirterek "Ağaç demek hayat demek, kuşlara yuva demek, yaşam demek… Çevreyi yeşillendirirsek güzelleştiririz. Bu nedenle bizde bugün fidan dikmeye geldik. Peygamber Efendimiz yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin demiş. Atatürk ise bir ağacı kestirmemek için köşkü yürütmüş. Ağaç dikmek temiz oksijen demek" diye konuştu.

Davul Zurnalı Fidan Dikimi

Davul Zurnalı Fidan Dikimi

Davul Zurnalı Fidan Dikimi

Davul Zurnalı Fidan Dikimi

Davul Zurnalı Fidan Dikimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim