• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Davos'ta üçlü Kıbrıs zirvesi sona erdi

Davos'ta üçlü Kıbrıs zirvesi sona erdi
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Davos'ta üçlü zirvede...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Davos'ta üçlü zirvede bir araya geldi. Ban, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Liderleri mevcut olumlu ivmeden yararlanmaları hususunda cesaretlendirdim." dedi.

Kıbrıslı liderlerle Ban'ın yaptığı üçlü zirve sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Ban, söz konusu görüşmenin son derece verimli geçtiğini aktardı. 2015 yılının Mayıs ayında başladıkları müzakerelerde bugüne kadar ortaya koydukları çabaları doğrudan liderlerden duymak açısından iyi bir fırsat olduğuna işaret eden Ban, liderlerle müzakerelerde gelinen noktayla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti.

Anastasiadis ile Akıncı'yı çabalarından dolayı öven Ban, Kıbrıs müzakere sürecinde 8 ay içerisinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve bunun siyasi istek olması halinde en zor konularda dahi uzlaşmaya varılabileceğini gösterdiğini kaydetti. Aynı zamanda bazı hassas ve zor konuların hâlâ çözülmemiş olarak durduğuna dikkat çeken Ban, "Liderleri mevcut olumlu ivmeden yararlanmaları hususunda cesaretlendirdim." dedi.

Ban, ilgili tüm uluslararası aktörlere, özellikle garantör ülkelere Kıbrıs'ın bölünmüşlüğüne son verecek serüvenlerinde liderleri destekleme ve bu süreci hızlandırmak için ellerinden gelenin en iyisini yapma çağrısında da bulundu.

AKINCI BİDEN'LA DA BİR ARAYA GELDİ

Bu arada, Cumhurbaşkanı Akıncı, Davos'taki temasları çerçevesinde, üçlü zirvenin ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi. Akıncı, görüşme ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Davos Zirvesi kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunup samimi bir görüşme gerçekleştirme fırsatı bulduk." ifadelerini kullandı.

Davos'ta üçlü Kıbrıs zirvesi sona erdi

Davos'ta üçlü Kıbrıs zirvesi sona erdi

Davos'ta üçlü Kıbrıs zirvesi sona erdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim