• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

'Dava arkadaşlığımız zarar görmez'

'Dava arkadaşlığımız zarar görmez'
Başbakan Davutoğlu, AKP İletişim Merkezinin 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'nde konuşuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'nin kurucu Genel BaşkanıAlparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in seçim hükümeti için yapılan bakanlık teklifini kabul etmesiyle ilgili olarak, "Tuğrul Türkeş’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm baskılara karşı anayasanın gereğini ve devlet adamı ahlakını gösterdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi" dedi.

Davutoğlu, koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak "Tüm genel başkanlarla hükümeti birlikte konuşmayı tercih ederdim. Telefonlarımız kapalı, kapılarımız kapalı, bütün bu nezaketsizlikten sonra. Sadece rencide edileceğimi bile bile aramamı kim bekleyebilir. Onların kapıları, telefonları değil, gönülleri kapalı" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, AKP Genel Merkezi'nde, AKP İletişim Merkezinin (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'nde konuşuyor.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Eskiden vatandaş sadece seçimlerde aranır, destek alındıktan sonra unutulurdu. Vatandaşlar milletvekileriyle görüşmek için aracı koyarlar, küçük bir istek iletmek için bile aracılarla günlerini haftalarını geçirirlerdi. Büyük hareketler çığır açıcı özellikleriyle kendilerini gösterirler. Bizim gönlümüz halk için atar ve halk için çalışır.Halkla bağ kuramayanların yürekleri zayıftır.

'Hiçbir parti 13 yılda'

CHP'ye bakıyoruz 100 yıllık geçmişe sahip.Hiçbir parti kısa süre içerisinde AK Parti gibi; 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 5 Meclis Başkanı çıkarmadı. Cumhurbaşkanımıza tekrar yaptığı öncülük ve liderlik için teşekkür ediyoruz, Allah yardımcısı olsun. Allah'ın izniyle daha nice devlet adamları bu kadrolar içerisinden yetişecek ve milletin kaderine hakim olacak.

'Bizim dava arkadaşlığımıza zerre zarar veremezsiniz'

Önümüze çıkardıkları engellerle hızımızı kesmeye çalıştılar ama hızımızı kesemeyecekler. Bu vefa partisi yoluna kararlılıkla devam edecektir. Biz erdem, irfan ve ahlak hareketiyiz. Bu hareketi kimse engelleyemeyecek. Bizim dava arkadaşlığımıza zerre zarar veremezsiniz.

'Bedel ödettik, ödeteceğiz'

7 Haziran sonrasında kritik bir süreçten hep beraber geçiyoruz. Milletimizin verdiği mesajın, aldığı kararın üstünde karar olmadığını ifade etmiştim ve ne olursa olsun Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacağız demiştim. O günden bu güne Türkiye’de herhangi bir kaosun oluşmasına imkan vermedik. Milletin birinci mesajının AK Parti’ye, en yakın partiye yüzde 16 nispetinde farkla destek vererek ülke sorumluluğunu bize verdiğini anlamıştık.

Ülkemizin güvenliği, istikrarı, huzuru için ne karar vermek gerekiyorsa verdik. En kapsamlı terör operasyonuna tereddütsüz başladık. Bu operasyonu AK Parti’nin seçim yatırımı gibi göstermeye çalışan çevrelere soruyorum: 7 Haziran sonrasında kim bu saldırıları başlattı?

Bunları kim yaptıysa savaşı onlar başlattı. Biz de Türkiye’nin huzuru için bedel ödetmeye kararlıyız. DEAŞ’a Suriye’de bedel ödettik. PKK’ya da Kandil’de bedel ödettik. Gerekirse yine bedel ödetmeye hazırız.

4,5 G ihalesi

Dünya ekonomik krizden geçerken Türkiye’nin ekonomik istikrarı için gereken her çabayı gösterdik. Kriz beklentisi içinde olanlar, ekonomik hamleyle herhalde şaşkınlığa düştüler. 4.5 G ihalesinde 13,2 milyar devlet hazinesine girdi. Bu çapta bir ihaleyi gerçekleştirebilmek, tamamıyla şeffaf bir ortamda bu ölçekte bir kazanç elde etmek ancak sağlıklı ekonomilerde başarılabilir.

Koalisyon görüşmeleri

 Yine 7 Haziran’ın doğal bir sonucu olarak kapılarımız herkese açık olarak çalışmaya başladık. Dün yapılan bazı yorumları gördüğümde, milletimizin son 2 ayı nasıl iyi değerlendireceğini bir kez daha idrak ettim. Herkes baksın yaşananlara, hiçbir zaman meşruiyet, siyasi ahlak ve nezaket çizgisinden çıkmadık. O günden bugüne bizimle görüşmek isteyen herkesle görüştük.

13 Temmuz’da Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüştüğümde hükümet oluşumu için zemin yoklama kararı aldık. Açık yüreklilikle, birlikte çaba sarf ettiler. İstikşafi görüşmeler sonrasında tekrar oturduk, koalisyon ihtimali üzerine konuştuk. Son derece seviyeli yürüyen istişarelere rağmen yapılan bazı yorumlar dolayısıyla, açık bir şekilde görüşlerimi ifade etmek istiyorum.

Görüşmelerde AK Parti’nin dış ya da eğitim politikaları tamamıyla değişmeli denildi.

Seçim hükümeti ve kapsamlı reformlar yapacak bir hükümetle seçime gidelim dedik.

Sayın Bahçeli’nin tutumuna gelince, başka partileri görevlendirmeler, şunlar şunlar koalisyon kursun, biz yokuz diyen Bahçeli’dir. Her konuşmasında kapıları kapatan, yeni fikirlere imkan ve ihtimal dahi vermeyen Sayın Bahçeli’dir. CHP ile görüşmelerde bir hedefe ulaşılamayınca, Sayın Bahçeli’yle görüşmede daha oturduğumuz anda daha biz teklif yapmadan hayır demiştir. Herhalde bu söylediğimin gerçek dışı olmadığını inkar edemeyecektir.

Rencide edileceğimi bile bile...

Son çağrımıza kulaklarını tıkayan kendileri değilmiş gibi, anayasa hükümleri üzerinden saldırıya geçtiler. Bu anayasayı biz yapmadık. Bu anayasa, uymak için hepimizin yemin ettiği bir anayasadır. Eğer TBMM’den bir hükümet çıkmamışsa 45 gün içinde, seçime gidilir. Madem istemiyordunuz, neden birlikte bir çözüme evet demediniz?

Tüm genel başkanlarla hükümeti birlikte konuşmayı tercih ederdim. Telefonlarımız kapalı, kapılarımız kapalı, bütün bu nezaketsizlikten sonra. Sadece rencide edileceğimi bile bile aramamı kim bekleyebilir. Onların kapıları, telefonları değil, gönülleri kapalı.

Mektupla bakanlık teklifi

Kendi milletvekillerine dahi güvenmediler. Zarfı açarsanız, alet olursunuz dediler. Güneş Motel gibi çirkin benzetmeler yaptılar. Güneş Motel, CHP zihniyetinin ürünüdür. Biz hiçbir zaman bu hesaplar içinde olmadık. Rahmetle anıyorum Sayın Ecevit’i ama onun döneminde yaşandı. Siyasi ahlak dersi vermeye çalışanlar kendi geçmişine baksın. 

Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesi

Tuğrul Türkeş’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm baskılara karşı anayasanın gereğini ve devlet adamı ahlakını gösterdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisiyle olumlu cevabı aldıktan sonra kendisine de ifade ettim. Böyle dönemler ağır sorumluluk alma devlet ahlakına sahip olanları da, olmayanları da ortaya koyar.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim