• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Daum: Başka bir takım göreceksiniz

Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında pazar günü oynacakları deplasman maçını değerlendirirken, "Çaykur Rizespor maçında başka takım göreceksiniz" dedi.
Beşiktaş maçını analiz ettiklerini belirten Daum, karşılaşmada bire bir mücadelelerde oyuna iyi oyuna başlayamadıklarını vurgularken şöyle devam etti:
 
"Beşiktaş maçındaki zaaflarımızı idmanlarımızda düzeltmeye çalıştık. Bu hafta futbolcu arkadaşlarımız özveriyle çalıştı. Çaykur Rizespor maçında başka bir takım göreceğinize inanıyorum. Çaykur Rizespor ve sonrasındaki maçlarında üzerine koymamız gerekiyor. Takım içerisindeki arkadaşlık çok iyi. Kazanma arzumuzu önümüzdeki maçta göreceğiz. Başlangıçta değil, tüm müsabaka sürecinde bunu göstermemiz gerekiyor. Geçen maçta Beşiktaş'ın sağladığı avantajların bizim tarafımızda olması gerekiyor."
 
"BELLUSCHİ YETİŞEMEYECEK"
 
"Eksik oyuncularınızdan Belluschi tam olarak iyileşmedi" diyen Daum, bu konuda şunları söyledi:
 
"Çalışmaları çok iyi gidiyor. Ancak bu müsabakaya yetişemeyecek. Pinto'nun mide problemi devam ediyor. Epey kuvvetten düştü. Yarın Pinto kadroya dahil edilebilir mi buna bakacağız. Dün hiç idmana katılamadı. Bugün idmanı neredeyse yarıda bıraktı. Tedavileri sürüyor. İshal olmuş durumda. Epey sıvı kaybına uğradı."
 
"KAZANMA İSTEĞİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"
 
Çaykur Rizespor müsabakasının zorlu geçeceğini belirten Daum, futbolcularından maçı kesinlikle kazanmaları istediğini anlatırken de şöyle konuştu:
 
"Maçta tamamen mücadele etmelerini istiyoruz. 90 dakika sonunda neleri sahaya yansıttıklarını hep beraber göreceğiz. Son haftalarda fiziksel idmanları yaptık. Diziliş hakkında idmanlar oldu. Oyun disiplini ağırlıklı idmanlar oldu. Çabukluğun daha fazla olması gerekiyor. Daha çabuk hareket etmek durumundayız. Kazanma isteğini yükseltmek istiyoruz. Bizi büyük bir mücadele bekliyor. Ne olursa olsun futbolcularımız mücadele edecek." 
 
"MATEMATİKSEL YAKLAŞMIYORUM"
 
Bir gazetecinin, "Takımın kapasitesini gördünüz. Kendinize sezon sonu için nasıl bir hedef çizdiniz?" sorusuna Daum, şu karşılığı verdi:
 
"Ben olaya matematiksel yaklaşmıyorum. Böyle hesaplarım yok. Sezon sonunda bizim Avrupa Kupaları'na katılmak için kaç puana ihtiyacımız var, ona bakıyorum. Zamanında böyle bir şey oldu. Devre arasında 11 puan liderin arkasındaydık sonra şampiyon olduk."
 
"GOL ATSALAR FARKLI BAKILIR"
 
Tuncay Şanlı ve Sebastian Pinto ile ilgili eleştirilere de cevap veren tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bence haksız bir eleştiri. Çünkü futbol takım oyunudur. Takım oyunu olduğu için tüm takımı görmek lazım. Her zaman bu kötü sonuçlarda o futbolcular veya suçlular aranıyor. Bu müsabakada her iki futbolcumuzun gol atmayışı pozisyonda iyi göstermiyor, atsalar bakış açısı daha farklı olurdu. Pinto'ya baktığımız zaman 80 dakika sahada olmayabilir ama çok önemli goller atabilir. Onları yapmayınca hemen eleştiri yapılabiliyor. Ben bunu tamamen takım olarak görmek istiyorum. Tek tek futbolcuları çıkarıp suçlu aramak istemiyorum. 3-0 mağlubiyetimiz bu iki futbolcudan kaynaklanmıyor. Ayrıca çok istediğim bir şey var. Gol yemeden bir bir müsabakayı tamamlamak istiyorum. Bunu çok istiyorum."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim