• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Datçalı sahilde izmarit istemiyor

Datçalı sahilde izmarit istemiyor
Muğla'nın Datça İlçesi'nde, sahillere izmarit atılmasını önlemek ve temiz plajlarda güneşlenmek amacıyla, 'Kumsalıma İzmarit Atma' kampanyası düzenlendi.

Datça Turizm ve Çevre Derneği'nin (DAÇEV) öncülüğünde, Hava Radar Mevzi Komutanlığı, Datça Belediyesi ve Kent Konseyi'nin desteğinde düzenlenen kampanya kapsamında, bugün ilçe merkezindeki plajlarda izmarit temizliği yapıldı. İzmarit toplama kampanyasına, Datça Hava Radar Mevki Komutanı Hava Albay Erdal Maviş, Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, DAÇEV Başkanı Zehra Kahraman ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, 'Kumsalıma İzmarit Atma- Temiz Bir Plaj İçin Değişime Sen de Katıl' yazılı pankart eşliğinde bir süre yürüyen yaklaşık 200 kişilik kalabalık, daha sonra Kumluk Plajı'na gelerek, burada izmarit topladı.

Kumsalda güneşlenenlerin meraklı bakışları altında özellikle şezlongların çevresinde biriken izmaritleri toplayan çevrecilere, duyarlı bazı vatandaşlar da destek verdi. Yaklaşık bir saat boyunca sahillerde toplanan torbalar dolusu izmarit, Cumhuriyet Meydanı'nda sergilendi.

DAÇEV Başkanı Kahraman, Datça'daki sahillerin izmaritlerden arındırılmasını amaçladıklarını belirterek, "Turizmin yoğun olduğu sahil şeritlerinde, çok küçük ve önemsizmiş gibi görülmesine karşın, plajlara gelişi güzel atılan izmaritler önemli çevre kirliliğine yol açıyor. Toplumsal duyarlılık adına, Kumluk plajında bir saat süreyle izmarit topladık. Gözümüzle görüyorduk ama çok kısa bir sürede bu kadar çok izmarit toplayacağımızı gerçekten beklemiyorduk. Çok şaşırdık" diye konuştu. Vatandaşları çevre kirliliği konusunda daha duyarlı olmaya çağıran Kahraman, "Tüketirken çevremizi kirletmeyelim" dedi.

Plajlarda yapılan izmarit toplama kampanyasının aynı zamanda uyarı niteliğinde olduğunun altını çizen Kahraman, "Bundan böyle, plajlarda denetimler yapılacak. Zabıta görevlileri plajları kirletenlere, yerlere izmarit atanlara, Kabahatler kanunu kapsamında, ceza uygulaması yapacak" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim