• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Datça’da Ormandan Arıcılara Konaklama Yeri

Datça’da Ormandan Arıcılara Konaklama Yeri
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde arıcılığa destek kapsamında yapılan çalışmalara devam ediliyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde arıcılığa destek kapsamında yapılan çalışmalara devam ediliyor. Bal Ormanları oluşturma çalışmalarının ardından bu sefer arıcıların orman içi alanlarda konaklama sorunlarına çözüm getirecek alanlar oluşturuluyor. Bu kapsamda ilk çalışmalar Pilot bölge olarak belirlenen Datça'da yapıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Datça Orman İşletme Şefliğinde arı kovanı konaklama yerleri için orman yolu kenarlarında özel alanlar oluşturuldu.

Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Yüksel Yanmadık, son yıllarda orman teşkilatı olarak arıcılığa destek anlamında çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde ilk kez orman içi alanlarda arı konaklama yerleri oluşturma konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Şube Müdürü Yanmadık, bu konuda Datça'nın pilot bölge seçildiğini kaydederek, "Muğla iline her yıl Ağustos ayından itibaren başlayarak sonbahar döneminde yoğun bir arıcı trafiği yaşanıyor. Özellikle çam balı üretimi için önemli olan çam basrası döneminde Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği verilerine göre 3 milyona yakın arı kovanı Muğla ormanlarında konaklıyor. Dışarıdan gelen gezgin arıcılar kovanlarını çoğunlukla orman içi yol kenarlarına koyuyorlardı. Bu durum özellikle olası orman yangınlarında yaşanacak araç trafiği için sıkıntı oluşturuyordu. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için orman yolu kenarlarına yoldan ayrı arı kovanı konaklama alanları oluşturma çalışmaları başlattık. Pilot olarak Datça Orman İşletme Şefliğimizden başladık" dedi.

Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Yüksel Yanmadık, Datça Orman İşletme Şefi Uğur Orhun ile birlikte yeni oluşturulan arı konaklama alanlarını gezdi. Bölgede konaklayan arıcılar orman teşkilatınca yapılan bu çalışmayı memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.

Datça’da Ormandan Arıcılara Konaklama Yeri

Datça’da Ormandan Arıcılara Konaklama Yeri

Datça’da Ormandan Arıcılara Konaklama Yeri

Datça’da Ormandan Arıcılara Konaklama Yeri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim