• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Darıca Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu

Darıca Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu
Kastamonu'da yapılan Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, Portekiz ve İspanya'dan sonra üçüncü...

Kastamonu'da yapılan Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, Portekiz ve İspanya'dan sonra üçüncü kez üst üste şampiyon olarak Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

Dört ayrı kategoride yapılan şampiyonaya, kendi ülkelerinde şampiyon olmuş kulüpler katılırken, Türkiye'yi büyük kadınlarda Üsküdar Belediyesi, Büyük erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, genç kadınlarda Fenerbahçe ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Genç erkeklerde ise Fenerbahçe ve Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü temsil etti.

Daha önce 2014 yılında Portekiz ve 2015 yılında İspanya'da peş peşe iki kez Avrupa Şampiyonu olan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, Kastamonu Kadı Dağı bölgesinde yapılan 2016 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası'nda da rakiplerini geride bırakarak üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Bu şampiyonlukla birlikte 53 yıllık Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez bir takım üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. Şampiyonada Darıca'nın ardından Fenerbahçe ikinci, İspanya'nın Castellon takımı üçüncü oldu.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da şampiyonluk sevincini sporcularla birlikte yaşadı. Başkan Karabacak'ın yanısıra, meclis üyeleri, birim müdürleri ve bölge basını ile Kastamonu'daki şampiyonaya çıkarma yapan Darıca ailesi, yarışmalarda takıma büyük destek verirken, şampiyonluk sevincini de hep birlikte yaşadılar.

Üçüncü kez peş peşe Avrupa şampiyonu olan atletleri tebrik eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Üçüncü kez Avrupa'da zirvede yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Ülkemize Avrupa şampiyonluğunu kazandırmak, bayrağımızı göklerde dalgalandırmak bizleri çok mutlu etti. Başta Kulüp Başkanımız Mustafa Öztürk olmak üzere, atletlerimizi ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bizleri burada yalnız bırakmayan bölge basınımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk Darıcamız'a ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Akşam geç saatlerde Darıca'ya gelen atletler ve kafile Darıca'da davul zurnalar eşliğinde karşılanırken, çekilen halaylarla şampiyonluk kutlaması yapıldı. Ekip daha sonra Darıca Belediyesi Teras kafede düzenlenen şampiyonluk yemeğinde günün yorgunluğunu attı.

Darıca Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu

Darıca Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu

Darıca Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim