• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Darendelilerden, Türkmenlere Yardım Eli

Darendelilerden, Türkmenlere Yardım Eli
Darendeli öğrenciler ve vatandaşlar, Türkmenlere yardım eli uzattı.

Darendeli öğrenciler ve vatandaşlar, Türkmenlere yardım eli uzattı. Darendeliler, Türkmenlere 20 ton gıda yardımı yaptı.

Zor durumda olan Bayırbucak Türkmenlerine yardım edilmesi gerektiğine vurgu yapan Darende Kaymakamı Ali Türk, bu yardım ile Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarının bir nebzede olsa sarılacağını kaydetti. Türk, "Bugün Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanmış olan gıda yardımını uğurlamak için buradayız. Bu yardım organizasyonu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulunun öncülüğünde hazırlandı. Bayırbucak, Suriye içerisinde bize en yakın bölgelerden bir tanesi, asırlar boyu bizim topraklarımız olan ve bizim topraklarımız olduğu sürede hiçbir zaman kan ve gözyaşını olmadığı bir bölge, ne yazık ki Birinci Dünya Savaşından sonra bizim elimizden çıktı ve Fransa'nın eline geçti. Daha sonra Suriye kendi topraklarına kattı, o günden sonra kan ve gözyaşı dinmedi. Bugün burada yapılan yardımlar, Müslüman Türkmen kardeşlerimizin yaralarını bir nebzede olsa saracak. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Oradaki kardeşlerimizin bizim desteğimize her zaman ihtiyacı var" diye konuştu.

Darende Kızılay Şubesi Başkanı Mustafa Kızmaz ise Bayırbucak Türkmenlerinin hem savaşın zor şartlarıyla hem de çetin kış şartları ile mücadele ettiğini ifade etti. Kızmaz, "Bu yardım organizasyonuna öncülük eden Mehmet Akif İlkokulu idarecileri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Toplanan 20 ton gıda, Darende Kızılay Şube Başkanlığına teslim edildi. Yardımlar, Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Kilis Öncüpınar'a gönderilecek. Suriye'nin Türkmen bölgesinde yaşayan özellikle Bayırbucak Türkmenleri ve diğer Türkmenler hem savaşın zor şartlarıyla hem de çetin kış şartları ile mücadele ediyor" şeklinde konuştu.

Darendelilerden, Türkmenlere Yardım Eli

Darendelilerden, Türkmenlere Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim