• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Darbeye aldırmadılar, yüzde 20 büyüme kararı aldılar

Darbeye aldırmadılar, yüzde 20 büyüme kararı aldılar
Kayseri'de 23 yıldan beri faaliyet gösteren Turkuaz Şirketler Grubu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2017 yılında yapacağı yatırım programlarını...

Kayseri'de 23 yıldan beri faaliyet gösteren Turkuaz Şirketler Grubu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2017 yılında yapacağı yatırım programlarını 2016 yılına aldı. Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, "Türkiye'mizin geleceğine güveniyoruz" dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Kayserili Turkuaz Şirketler Grubu atağa geçti. Darbenin ardından 2017 yılında yapacakları yatırım programlarını 2016 yılına çekerek yüzde 20 büyüme kararı alan şirket, toplamda 150 bin metrekare kapalı alanda çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Darbe girişiminin ardından vatanını ve memleketini seven iş adamları olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, darbe girişimini nefretle kınadığını söyledi.

"2017'de bitmesi gereken yatırımları 2016 yılına çektik"

Devlet görevlilerinin kendi görevlerini yaparken, sanayici iş adamlarının da kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydeden Özkaya, "Bu memlekette devlet görevlilerimiz kendi görevlerini yaparken sanayici iş adamlarımızın da kendi üzerlerine düşen görevlerin olduğunun bilincindeyiz. Bizlere düşen ve yapılması gereken en önemli işin yatırımlarımıza devam etmek olduğuna, istihdamı artırmak, vergi gelirlerimizi artırmak olduğuna ve Türkiye'nin geleceğine güvenmek olduğundan dolayı bu mesajı topluma vermek olduğuna inanıyoruz. Bizim 2016 yılında belli bir yatırım programımız vardı ama bu yatırım programımızın neticesini 2016 ve 2017 yılının sonuna almayı planlıyorduk. Şirket ortaklarımızla bir araya gelerek yapmamız gerekenleri düşündük. Bizim en uygun yapacağımızın işin 2017'de bitmesi gereken yatırımları 2016 yılına çekerek ve 2017'de de mevcutta bulunan yatırımların üzerine ilave ederek yolumuza devam etmek olduğuna inandık. Bir sanayici olarak, bir Türk olarak ve vatanını seven bir insan olarak yapmamız gereken en iyi işin bu olduğuna inanıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Devletimize ve milletimize olan borcumuzu ödemeye gayret ediyoruz"

150 bin metrekare alanda üretim yaptıklarını ve 900 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini kaydetti. Özkaya, "Bizim iki tesisimiz var. Toplam 150 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz. Şuanda 900 kişi mevcut istihdamımız var. 2016 yılı hedeflerimiz arasında ciro bazında yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz. Bu hedefi yakalayacağımıza inanıyoruz ama bu ivmeyi daha da artırmak istiyoruz. Çünkü devletimize ve milletimize ilave bir borcumuz daha var. Onu da ödeme gayreti içerisindeyiz. Yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Mevcutta 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şu anda bunlara Amerika ve İngiltere'yi ilave ettik. İnşallah daha farklı ülkelere ve girilmemiş pazarlara da ileriki yıllarda gireceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"İş adamlarımız morallerini bozmasın"

Aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı olan Abidin Özkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iş adamlarının morallerini bozacak bir durum olmadığını kaydetti. Özkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Hepimiz sanayiciyiz. Hiç moral bozuntusuna gerek yok. Devletimiz sağlam ve dinamik bir şekilde yerinde. Genç bir nüfusumuz var. Ciddi bir tüketimimiz var. yakın coğrafyamızda da 200 milyon insana mal üretiyoruz. Bunun adı seramik olur, dayanıklı tüketim olur. Sadece Türkiye değil Türkiye ve 200 milyon kişiye mal üretimi yapıyoruz. Sadece İstanbul merkezli 2 saat gezdiğimiz zaman zaten bir nüfusun olduğunu da görüyoruz. Onun için trendlerimizi sadece Kayseri ve Türkiye için değil çevremizdeki 200 milyon insanın bizim için bir Pazar olduğunu düşünelim ve ona göre bir strateji tespit edelim. Gelecekten de eminiz ve korkmuyoruz. Yolumuza devam edeceğiz. Bizi bölmek ve parçalamak isteyen hainler biz hizmette bulundular ve bizi bütünleştirdiler. Bizim kim olduğumuzu ve nasıl bir millet olduğumuzu ortaya çıkardılar."

"Türkiye'nin kalkınmasına ve büyümesine hizmet ediyorlar"

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Yaşar Karayel de, Turkuaz Seramik'in İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tesislerini ziyaret ederek, firma yetkililerine 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gösterdikleri dik duruşlarından dolayı teşekkür etti. Tesisin bölümlerini gezen Karayel, Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya'dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Burada konuşan Karayel, "15 Temmuz Türkiye'nin başına gelmiş en büyük belalardan birisi oldu. Bu işgal girişiminden sonra vatandaşlarımızın özellikle de sanayicilerimizin morallerinin yüksek olması, yatırımlarının devam etmesi ve böyle nitelikli bir sanayi kuruluşunda yatırımların ihracata yönelik hızla büyümesi hepimize gurur veriyor. Bugün burada eskiden beri tanıdığımız ve kendilerinin ticari kabiliyetlerinden emin olduğumuz insanlar, Türkiye'nin ve Kayseri'nin en büyük vitrifiye malzemelerini üreten Turkuaz seramikte bulunuyoruz. Bu seramik fabrikası yapmış olduğu ihracatla ve şuanda büyümeyi hedefleyen bir yatırım anlayışı içerisinde işlerini sürdürüyorlar. Morallerinin yüksek olması, burada çalışan 600'e yakın insanımıza aş ve iş vermiş olmaları hepimizi sevindiriyor" diye konuştu.

Sanayicilerin bu anlayış içerisinde Türkiye'nin kalkınmasına ve büyümesine hizmet ettiklerini kaydeden Yaşar Karayel, "Aşa, işe ve morale Türkiye'nin ihtiyacı var. Şuanda da bu ihtiyaç karşılanıyor. Bütün insanlarımızda gayret ediyorlar. Sanayi yatırımlarımız devam ediyor. Şuanda çalışanlarda ve işverenlerimizde bu azmi gördük. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. 3. Köprümüzde açıldı. Bunlar kolaylıkla yapılmıyor. Hem bu işletmelerimizin hem de bu tesislerimizin açılması Türkiye'ye moral veriyor. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde de hem İstanbul'da hem de Türkiye'de büyük tesisler açılmaya devam edecek. Bu moral ile Türkiye'ye gelecek nesillere çok daha büyük bir Türkiye olarak ve yeni bir Türkiye olarak teslim edeceğiz. Yeniden yapılanmanın, yeniden büyümenin azim ve gayretini hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah yeni Türkiye kurulurken büyük Türkiye'de gerçekleşmiş olacak" dedi.

AK Parti hükümetinin her zaman sanayicilerin yanında olduğunu belirten Karayel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sanayicilere destek konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Karayel, "Şu anda kanun hükmünde kararnameyle özellikle yatırımcıların önünü açmakla alakalı çok büyük teşviklerimiz var. Başbakanımız da açıkladı. Sanayi bakanımızda bu işlerle ilgileniyorlar. Önemli olan nitelikli yatırımların teşvikini artırıyorlar. Özellikle de şimdi üretim bazlı teşvik anlayışı gelişiyor. O noktada artık yöresel teşviklerden daha ziyade ürün bazında nitelikli ürünlerin teşvikine devletimiz yöneliyor. Bunda da savunma sanayimiz ve böyle stratejik yatırımlar yer alıyor. Yazılımlarda önemli. Şu anda uçak da yapsanız eğer yazılı dizin değilse yaptığınız uçak bir demir yığını haline geliyor."

Darbeye aldırmadılar, yüzde 20 büyüme kararı aldılar

Darbeye aldırmadılar, yüzde 20 büyüme kararı aldılar

Darbeye aldırmadılar, yüzde 20 büyüme kararı aldılar

Darbeye aldırmadılar, yüzde 20 büyüme kararı aldılar

Darbeye aldırmadılar, yüzde 20 büyüme kararı aldılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim