• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Darbesiz Türkiye İçin ’Yeni Anayasa’ Şart

Darbesiz Türkiye İçin ’Yeni Anayasa’ Şart
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 9 yıl önce dönemin hükümetine yönelik yayınlanan E-Muhtıra'nın vesayet aktörlerinin...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 9 yıl önce dönemin hükümetine yönelik yayınlanan E-Muhtıra'nın vesayet aktörlerinin güç denemesi olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 27 Nisan 2007 yılında internetten yaptığı ve E-Muhtıra adı verilen darbe uyarısının 9. yılında bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "27 Nisan, 28 Şubat aktörlerinin 10 sene sonra yaptığı güç denemesiydi. Amaç, 28 Şubat'ın 1000 yıl sürmesini garanti altına almaktı. Vesayet aktörleri ve Ergenekon, 27 Nisan muhtırasıyla hükümetin dik durması nedeniyle umduğu sonuca ulaşamamıştır" dedi.

KARANLIK BİR GÜN

O dönemki saldırılardan şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük bir ustalıkla ve başarıyla çıktığını belirten Genç, "27 Nisan bu ülkenin karanlık defterlerine karanlık bir gün olarak geçmiştir. O gün de dik durarak mücadele kararlılığını gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kurulan AK Parti'nin anlayış ve kadroları; "28 Şubat'lar, "27 Nisan'lar bir daha yaşanmasın diye büyük bir özveri içindedir. Yeni Türkiye'nin milli bir anayasa ve milli bir sisteme geçişi gerçekleşirse, 7 Şubatlar, 28 Şubatlar, 17-25 Aralık, 1960 ve 1980 darbeleri gibi bu ülkeyi zora sokacak girişimler olmaz" ifadelerini kullandı.

MİLLİ ANAYASA ŞART

Yeni Türkiye'nin; vesayetin, cuntaların, paralel yapıların olmadığı, özgürlüklerin, milli iradenin hakimiyetinde bir Türkiye olduğuna işaret eden Başkan Genç, "27 Nisanların yeniden yaşanmaması için devletin değil, milletin sivil bir anayasa yapması gerekir. Ülkemizde bugüne kadar yapılan darbelerin kaynağı anayasa olmuştur. Dolayısıyla gelecek nesillere darbesiz bir ülke bırakmak istiyorsak, mutlaka sivil ve özgür bir yeni anayasa şarttır" açıklamasını yaptı.

"PARELEL YAPIYLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Vesayet aktörlerinin yanı sıra Paralel yapının da devletin birliğine kastettiğine işaret eden Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "Paralel yapı Samsun'da da derin yapılanma içerisine girmiştir. Hükümetimiz Paralel yapıyı ülkemizden temizlerken, bizler de Samsun'da devletin ve milletin birliğine kasteden bu terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Şehrimizde Paralel yapıya hizmet eden tek bir kişi kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim