• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Darbeci SAT tim komutanından şok ifade

Darbeci SAT tim komutanından şok ifade
Cumhurbaşkanına suikast duruşmasının üçüncü gününde suikast timinde görevli darbeci askerlerin ifadelerinin alınması devam ediyor.

Cumhurbaşkanına suikast duruşmasının üçüncü gününde suikast timinde görevli darbeci askerlerin ifadelerinin alınması devam ediyor. 44'ü tutuklu 47 sanıklı davanın üçüncü gününde ifade veren SAT Tim Komutanı Yüzbaşı Özay Cödel, ifadesinde kendisine emri veren SAT Komutanı Mustafa Turan Ecevit olduğunu ve halen görevine devam ettiğini açıkladı.

Tutuklu sanıklardan Yüzbaşı Haldun Gülmez verdiği ifadede, "Beni komutanım Özay Cödel aradı ve Hava Harp Okulunda buluştuk. Bana Ali Sarıbey ile birlikte gel diyerek, Komutanın emri ile SAT ekibinin toplanacağını söyledi. Özay Komutana da emri Mustafa Turan Ecevit komutanım vermiş. Ben Nusaybin'e ya da Suriye'ye gideceğimizi düşündüm. Bana görev yeri söylenmedi. İzmir'e gittik. İzmir'de malzeme aldık. Bana "Skorsky helikopterin makineli tüfek kullanma görevini verdiler. Marmaris'e geldik. TİM'i indirdik. Bir süre askıda kaldık. Daha sonra yakıt bitti. Dalaman'a yakıt almaya gittik. İlk inişimizde yakıt vermediler. Askerler mevzi almışlar ve çatışmaya hazırdılar. Daha sonra ikinci defa iniş yaptık. Pilotlar personel ile görüştükten sonra bize yakıt verdiler. Tekrar Marmaris'e gittik. Bize ateş açıldı. Bu arada ben sağ göğsümden vuruldum. Helikopter hasar aldı. Ben FETÖ'cü değilim" dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı "Siz helikopterden makineli tüfek ile yerdeki polislere ateş açtınız mı" diye sordu. Gülmez bu soruya "Bundan sonraki sorulara cevap vermek istemiyorum" dedi.

"Bize görevi veren sat komutanı hala görevde"

SAT Tim komutanı olarak Yüzbaşı rütbesi ile suikast ekibinden görev alan Özay Cödel, "Mustafa Turan Ecevit komutanım 15 Temmuz günü beni arayarak yanına çağırdı. Acil göreve hazırlanmam gerektiğini söyledi. 15 kişilik bir liste verdi. Görevin içeriğini gittiğimiz yerde bizi karşılayacak olan Amiral tarafından verileceğini söyledi. Ben de komutanın yanından çıkarak Haldun Gülmez'e ve Ali Sarıbey'e SAT timlerini hazırlaması emrini verdim. Havaalanına gittim. Haldun ve Ali yoktu. Ecevit komutanımı aradım. Onların başka uçak ile arkadan geleceğini söyledi. Ben de uçağa binerek Ankara Akıncı üssüne gittim. Haldun Gülmez ve Ali Sarıbey yanlış helikoptere binerek Ankara yerine İzmir Çiğli'ye, oradan da Marmaris'e gitmişler. Ben kendilerine Marmaris'e gitmeleri konusunda herhangi bir emir vermedim. Şimdi bana tüm SAT timini Ankara'ya götürmemi emreden SAT komutanı Mustafa Turan Ecevit hala daha görevinin başında. Ben terörist olarak buradaysam, bana emir veren o kişi hala neden görevinin başında" dedi.

Özay Cödel'in avukatı kendilerine bu görevi veren SAT Komutanı Mustafa Turan Ecevit'in mahkemede tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

"Bana verilen emirlere itaat ettim"

Sanıklardan MAK ekibinde görevli Astsubay Serkan Elçi, "O gün üsse çağrıldım. Sürekli bu tür görevler geliyordu. Ben de hemen üsse gittim. Binbaşı Taner Berber üst düzey bir terör örgütü yöneticisi alınacağını söyledi. Ben Cumhurbaşkanı ve darbe ile ilgili bir şey bilmiyordum. Daha sonra Gökhan Şahin Sönmezateş TSK'nın yönetime el koyduğunu söyledi. Buna şahit oldum. Zaten amirlerimin hepsi oradaydı. O gün telefonlarım kapalıydı. Kayıtları da incelenebilir. Ben verilen emirlere itaat ettim. Suçsuzum" dedi.

Darbeci SAT tim komutanından şok ifade

Darbeci SAT tim komutanından şok ifade

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim