• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Dar Gelirli Akdoğan Ailesine Devlet Sahip Çıktı

Dar Gelirli Akdoğan Ailesine Devlet Sahip Çıktı
Hakkâri'nin Harput köyünde toprak evde yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veren 83 yaşındaki Sıtü Akdoğan ve ailesine Aile ve Sosyal Politikalar...

Hakkâri'nin Harput köyünde toprak evde yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veren 83 yaşındaki Sıtü Akdoğan ve ailesine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Hakkâri'den 35 kilometre uzaklıkta bulunan Harput köyünde yaşayan 5 nüfuslu Akdoğan ailesinin içler acısı durumunu gündeme getiren İHA ekibinin haberi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti. İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, 3 Mart 2016 tarihinde iha.com.tr internet sitesinde yer alan "Hakkari'de İçler Acısı Aile Dramı" başlıklı haber üzerine İl Müdürlüğü çalışanları ile birlikte cuma günü aileyi ziyaret etti.

Aileye gerekli yardımların yapılacağını belirten Bildirici, "Aile ile gerçekleştirilen görüşmede ailenin ikamet ettiği toprak evin çocukların sağlıklı gelişimi açısından yetersiz kaldığı, baba ve üç çocuğunun olduğu, çocuklardan birinin ilköğretim 1. sınıfa devam ettiği, diğer iki çocuğun okul öncesi yaş aralığında olduğu için kendisinin ilerleyen yaşı nedeniyle çalışamayacak durumda olduğu gözlemlendi ve geçimlerini SYDV'den üç ayda bir aldığı yaşlılık maaşıyla sağladığını tespit ettik. Bir komşusu ve akrabalarının gıda yardımında bulunduğu ancak bu desteklerin çocukların eğitim, gıda ve sağlık giderlerini karşılamada yetersiz kaldığı, ekonomik olarak büyük sıkıntılar çektikleri gözlenmiştir. Bu nedenlerden dolayı müdürlüğümüzce aileye 2828 sayılı SHÇEK Kanunu'na dayanılarak çıkartılan Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde bir çocuk adına 1 yıl geçerli olmak üzere ekonomik destek verilmesine karar verilmiştir. Aileye ev yardımı konusunda SYDV'den bir heyetin incelemeye geldiği bilgisi alınmış olup, ayrıca aileye psikososyal destek kapsamında aile ihtiyaç analizi yapılmış ve ailenin takibi İl Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim