• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

DAP’tan, Gedik Kent Parkı’na Destek

DAP’tan, Gedik Kent Parkı’na Destek
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirilen "Gedik Kent Park" için 6 Milyon TL ödenek...

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirilen "Gedik Kent Park" için 6 Milyon TL ödenek ayırdı.

Yeşilyurt İlçesinde alternatif sosyal alanların yanı sıra bir cazibe merkezi oluşturulması adına, Namazgah'ın arka kısmındaki 25 dönümlük alana "Gedik Kent Parkı" inşa ediliyor. Projenin tüm finansmanını üstlenen Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında projenin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Gedik Kent Park projesi içerisinde 1 adet sosyal tesis binasının yanı sıra 445 metre kare yapay süs havuzu, bin 65 metrekare şelale, 15 bin metrekare yeşil alan, 14 adet ahşap kamelya, 1 adet ahşap oyun parkı, 62 adet oturma bankı, 4 adet ahşap yaya köprü, 13 adet mermer çeşme, 4 adet büfe, 2 adet lavabo ve 1 adet açık otopark bulunuyor.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Genel Başkanı Adnan Demir, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın daveti üzerine Malatya'ya gelerek projenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, Birim Müdürleri, Belediye Personelleri ve mahalle muhtarları katıldı.

"Gedik Kent Parkı" Projesine destek sağlayan Bölge Kalkınma İdaresi Genel Başkanı Adnan Demir'e teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Polat, Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra Yeşilyurt'un 82 mahallesi ve 300 bine yakın nüfusuyla hizmet alanı genişleyen bir metropol şehir olduğunu söyledi. İlçenin genel yapısına büyük bir farklılık getirecek olan "Gedik Kent Parkı" projesi hakkında bilgiler sunan Polat, "DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının verdiği büyük destekle bu alanımız bir yıl sonra bambaşka bir görüntüye kavuşmuş olacak. Malatya ve Yeşilyurt'un bu en güzel noktasını cazibe merkezine dönüşmüş halde göreceksiniz" diye konuştu.

"ALTI MİLYON TL DESTEK VERECEĞİZ"

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Genel Başkanı Adnan Demir ise, sorumluluklarında 14 İl bulunduğunu belirterek 2015 yılı DAP eylem planında yeşil alanların arttırılması konusunda çalışacaklarını söyledi. Bu kapsamda kendilerine 15 milyon TL'lik bir bütçe ayrıldığını kaydeden Demir, 9 projeyi finanse edeceklerini ve bunlardan biri olan Yeşilyurt Belediyesi'nin projesi olduğunu söyledi. Gayretli çalışmalarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat ve ekibini kutladığını belirten Demir, Malatya'ya 3 yıl içerisinde 36 milyon TL ödenek verdiklerini söyledi. Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirilen "Gedik Kent Parkı" projesi için verilen desteğin 2 Milyon TL olduğunu kaydeden Demir, "Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın özel ilgisinden dolayı bu projelerin ihalesinin yapıldığını ancak bu projelerin yapılan ihale bedellerinin sözleşme bedellerini karşılamadığını kendisine ilettik. 16.5 milyon TL kullanmayan bütçemiz vardı, biz bu rekreasyon alanına aktardık, kısmet olursa buda belli olacak. Bakanımıza arz edeceğiz size vermiş olduğumuz iki milyon TL'yi altı milyon civarında bir rakama çıkartacağız. Tahsis ettiğimiz ödenekleri en kısa zamanda Belediyenin açmış olduğu hesaba aktarmış olacağız, para burada hazır olacak. Projende en güzel şekilde tamamlanmasını arzu ediyorum" diye konuştu.

Projenin tanıtımından sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Genel Başkanı Adnan Demir'e kayısı paketi ve YEKSAM öğrencileri tarafından yaptırılan Elif Vav tablosu hediye etti. İnceleme ziyaretine katılanlara ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

DAP’tan, Gedik Kent Parkı’na Destek

DAP’tan, Gedik Kent Parkı’na Destek

DAP’tan, Gedik Kent Parkı’na Destek

DAP’tan, Gedik Kent Parkı’na Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim