• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir: “Genç Nüfusu Tarımda Tutmanın TEK Yolu Kırsal Kalkınmadır”

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir: “Genç Nüfusu Tarımda Tutmanın TEK Yolu Kırsal Kalkınmadır”
Eleşkirt ilçesinde, "Kırsal Kalkınma Stratejileri ve Projeleri" kapsamında, belirlenen iki farklı havzada, projenin uygulanması, atılacak adımların belirlenmesi...

Eleşkirt ilçesinde, "Kırsal Kalkınma Stratejileri ve Projeleri" kapsamında, belirlenen iki farklı havzada, projenin uygulanması, atılacak adımların belirlenmesi amacıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay'ın daveti üzerine, beraberinde DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı, Kırsal Kalkınma Uzmanı Tülay Avan ve sosyolog Adem Kırcan'la birlikte, kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, "Amacımız, hızlı bir dönüşümle kırsal kalkınmayı başlatmak ve kırsal alanda yaşam kalitesini artırmak" dedi.

Toplantıya, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay'ın yanı sıra, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Yücekapı Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süreyya Atmaca, Eleşkirt Belediye Başkan Yardımcısı Dadaş Sarı, İlçe Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Dırbo ile ilgili kamu personeli katıldı.

Başkan Demir, Toplantı başlangıcında kırsal kalkınma programı kapsamında yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulundu. Projenin hayata geçirilmesi noktasında, yol üstünde olması, üniversiteye yakınlığı, bölge insanının tarımsal faaliyetler noktasındaki becerisi gibi nedenlerden dolayı, havza bazlı kırsal kalkınma için Eleşkirt'in seçildiğini söyledi. Bu projenin Eleşkirt'in ova köyleri ve Kösedağ eteklerinde yer alan toplam 10 köyü kapsadığını ifade eden Demir, "Geçen sene bu konuyla ilgili fizibilite raporuna ilişkin danışmanlık hizmetini aldık. Eleşkirt'te yapacağımız bu projeyle başarıya ulaşarak örnek teşkil edecek bir uygulama ortaya koymak istiyoruz." dedi.

Kırsal kalkınma planı kapsamında, 86 proje fikrinin ortaya çıktığını, bunun 25'inin öncelikli olmak üzere, altyapı, kanalizasyon, köy halkının ortak kullanabileceği fırınların yapılması, köylerin girişine ağaç dikimi, okul ve cami gibi alanların etrafının ağaçlandırılması, hayvan barınaklarının modernizasyonu, yem bitkilerinin geliştirilmesi gibi değişik alt projeleri kapsadığını ifade etti. Başkan Demir, "Kırsal kalkınma konusunda, yeni fikirler ve öneriler için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Emeğinin karşılığını alan çiftçi bu sayede makus talihini de yenmiş olacaktır." dedi.

Program sonrası, Ağrı'ya geçen DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan çeşitli ziyaretlerde bulundular. İlk önce, Ağrı Valisi Musa Işın'la makamında görüşen ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Demir, daha sonra, Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yeni atanan Erhan Tenekeci'ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran'ı da ziyaret eden DAP heyeti, Eleşkirt'te yürütülen havza bazlı kırsal kalkınma programı konusunda görüş alış verişinde bulundular.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir: “Genç Nüfusu Tarımda Tutmanın TEK Yolu Kırsal Kalkınmadır”

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir: “Genç Nüfusu Tarımda Tutmanın TEK Yolu Kırsal Kalkınmadır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim