• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Danimarka’da Öztürk Ailesinin Bebeğine Doğar Doğmaz El Konuldu

Danimarka’da Öztürk Ailesinin Bebeğine Doğar Doğmaz El Konuldu
Danimarka'nın Ishøj şehrinde yasayan İbrahim ve Gülsüm Öztürk çiftinin bebeklerine belediye tarafından "sizin kapasiteniz yok" denilerek el konuldu.

Danimarka'nın Ishøj şehrinde yasayan İbrahim ve Gülsüm Öztürk çiftinin bebeklerine belediye tarafından "sizin kapasiteniz yok" denilerek el konuldu. El konulan bebeğin, çocuğu olmayan başka bir aileye verildiği ortaya çıktı.

Danimarka'nın Ishøj şehrinde meydana gelen olayda, 4 yıl önce evlenen Gülsüm Öztürk (29) ile İbrahim Öztürk'ün (31) Mikail isminde bir erkek çocukları oldu. Ishøj belediyesi bünyesinde çalışan Sosyal Danışmanlar tarafından yakından takip edilen doğumda, baba İbrahim Öztürk'ün sol gözünden dolayı okuma zorluğu çektiği gerekçe görülerek yetersiz kapasiteli olarak rapor hazırlandı. Babanın okuma sorununu fırsat bilen belediyenin sosyal danışmanları, e-books adı verilen elektronik bir posta ile acılı aileye çocuklarının doğar doğmaz ellerinden alınarak başka bir aileye evlatlık verileceği bildirildi.

Bu haberi doğuma iki gün kala alan anne Gülsüm Öztürk'ün sıkıntıdan sancıları başladı ve doğum yaptı. Bu durumu fırsat bilen belediye ekipleri, polislerle birlikte Mikail bebeği doğar doğmaz alarak yeni ailesine teslim etti.

Çocuğunu sadece 5 dakika görebildiğini söyleyen İbrahim Öztürk, "Evladımı koklayamadan benden alıp başka bir aileye verdiler. Bizi salak yerine koydular. İnsan evladından nasıl vazgeçer. Ben elimden geleni yaparak çocuğunu geri almak için savaşımı sürdüreceğim" dedi.

İbrahim Öztürk, yetkililere seslenerek, "Bize yardım edin. Evladımı geri almak için bize bir yardım eli uzatın" diye çağrıda bulundu.

9 ay boyunca çocuğunu karnında taşıyan ve doğum yapar yapmaz elinden alınan anne Gülsüm Öztürk, "Doğum yapalı dakikalar olmuştu, daha sancılarım geçmeden bizim kapasitemizi ölçmüşler. Biz salak değiliz. Bakın elimizde yüzümüzde herhangi bir şey var mı? Ben çocuğumu, evladımı istiyorum. Onu bana geri verin" diye gözyaşlarına boğuldu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından belediye binası önünde yaklaşık 3 bin kişi belediyeyi protesto etti. Protesto sonrasında belediye yetkilileri ile aile arasında bir toplantı gerçekleşti ancak toplantı sonunda ailenin umutları bir kez daha yıkıldı.

Öztürk ailesi belediye yetkililerinin kendilerine, "Siz çocuğu namus için istiyorsunuz. Siz bu çocuğa bakacak kapasiteye sahip değilsiniz" diyerek toplantıyı bitirdiklerini söyledi. Danimarka'da yaşayan Türkler, sosyal medya üzerinden örgütlenerek yeni bir protesto yürüyüşü için hazırlık yaparken, bu ırkçı alıkoyma işleminin son bulmasını istedi.

Danimarka’da Öztürk Ailesinin Bebeğine Doğar Doğmaz El Konuldu

Danimarka’da Öztürk Ailesinin Bebeğine Doğar Doğmaz El Konuldu

Danimarka’da Öztürk Ailesinin Bebeğine Doğar Doğmaz El Konuldu

Danimarka’da Öztürk Ailesinin Bebeğine Doğar Doğmaz El Konuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim