• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Damlaya damlaya önce su sonra yaşam biter

Damlaya damlaya önce su sonra yaşam biter
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri, "Damlaya Damlaya Su Biter" projesi kapsamında bir birinden farklı etkinliklerle dikkatleri suya...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri, "Damlaya Damlaya Su Biter" projesi kapsamında bir birinden farklı etkinliklerle dikkatleri suya çekmeyi başardı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Damlaya Damlaya Su Biter Projesi büyük dikkat çekti. Öğretmenlerinin de yardımıyla hazırladıkları afişlerin yanı sıra sınıflarında yaptıkları resimlerinde yer aldığı görselleri okul fuayesine asan öğrenciler öğretmenleri eşliğinde yağmur dansı yaparak ayrı bir renk kattı.Üzerlerinde ki damla motifli tişörtlerle dikkat çeken öğrenciler gerçekleştirdikleri gösterilerle izleyenleri adeta büyüdü. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, "Doğal yaşamın korunması, insanların olduğu gibi canlıların da nitelikli ve kaliteli yaşam sürebilmesi için çocuklarımızın küçük yaşta bir çok konuya karşı duyarlılığını arttırmayı hedefleyen projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. Su elbette sadece insanlar için değil, doğada yaşayan bütün canlılar için büyük önem taşıyor. Suyumuzu korumak ve su tasarrufunu alışkanlık haline getirmek için öğretmenlerimizin rehberliğinde birçok etkinliği hafta boyunca gerçekleştirdik. Görsel sanatlar derslerindeki ana tema su konusu oldu. Sahne sanatlarının da destek verdiği çalışmalarımızda öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimiz su dansı yaparak suyun dünya için önemine dikkat çektiler. "Damlaya damlaya su biter" sloganıyla yola çıkan ve bu çerçevede öğretmenlerinin hazırladığı etkinlikleri tamamlayan öğrenciler, hem öğrendiler, hem de sosyal yeteneklerini olumlu şekilde geliştirecek güzel bir etkinliğin tamamlayıcısı oldular. Bizler etkinliklerimizi bir güne değil, bir haftaya yayarak sürdürdük. Temelde de öğrencilerimiz okula başladığı günden bu yana Canlı ve doğa yaşamı açısından en önemli değerler olan hava, su, toprak ve bunların içinde hayati açıdan en önde geleni su, minik öğrencilerin ana çalışma konusu olarak ele alınmaktadır" dedi.

"Susuzluk büyük bir tehlikedir"

Öğrencilere küçük yaşta doğal yaşamın özelliklerini kavratan GKV Özel Okullarının doğal dengenin korunmasına yönelik çalışmaları eğitim öğretim yılı boyunca çeşitli faaliyetlerle sürdürdüğünün de altını çizen Bulut,"Bu doğrultuda suyun değeri, susuzluk tehlikesi, suyun doğru ve yanlış kullanım şekillerini kavrayan öğrenciler bu konuda duygu, düşünce ve öğrendiklerini dile getirmek amacıyla birçok bireysel ve grup etkinliği gerçekleştirdiler. Su hakkında topladıkları çeşitli görselleri bir araya getirerek pano oluşturdular.Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları olarak su ve su kaynaklarını doğru kullanmak, suyu israf etmemek ve geleceğe bir damla su bırakabilmek adına yaptıkları güzel çalışmalarından dolayı Balıklar sınıfı öğrencilerini kutluyor, suyu ve suyun değerini bilen davranışlarını ileri yıllarda da hayatlarının odak noktasına yerleştirmelerini umut ediyoruz" diye konuştu.

Damlaya damlaya önce su sonra yaşam biter

Damlaya damlaya önce su sonra yaşam biter

Damlaya damlaya önce su sonra yaşam biter

Damlaya damlaya önce su sonra yaşam biter

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim