• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Damatlarına idam istiyorlar

Damatlarına idam istiyorlar
Acılı aile Afyonkarahisar'da iki kızını vuran damatlarına idam cezası verilmesini istiyor.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Kılıçaslan beldesinde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, Seydi B. (24) isimli şahıs, evini terk ederek kendisine boşanma davası açan eşi Dudu B.'yi (18) yanında kız kardeşi Sema Şimşek (15) ile birlikte pompalı tüfekle sokak ortasında vurarak öldürmüştü. Cinayetten sonra gözaltına alınan Seydi B., cinayeti girdiği kıskançlık krizi sonrası işlediğini söylemişti. Olayın ardından tutuklanan Seydi B., Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

Cinayetin ardından gencecik yaşta öldürülen kızları için adalet arayan aile, eski damatlarının idam edilmesini istediklerini kaydederek, idam cezasının geri gelmesi gerektiğini savundular. 43 yaşındaki baba Alim Şimşek, kızlarının bir hiç uğruna öldürüldüğünü söyleyerek, kızı Dudu B.'nin eşinden sürekli şiddet gördüğünü öne sürdü. Kızının bu şiddete daha fazla dayanamayarak kendilerine sığındığını ifade eden Şimşek, "Ben kızlarımı o gün anneannelerinin evine göndermiştim. Kızlarım oradan geriye dönerken yolda evin önünde kızlarım katledildi. Kızlarımızı eski damadım anne ve babasının kışkırtması ile öldürdü. Eski damadım kızımla barışmak için bizlere iki defa aracı gönderdi. Ama kızım kendisine şiddet uyguladığı için Seydi B. ile barışmak istemedi. Kızım kendisini asmaya kalktığı ve bıçakladığı için barışmak istemedi" dedi.

"TELEFON SAPIĞI YÜZÜNDEN KIZLARIM ÖLDÜ"

Acılı anne Sultan Şimşek (40) ise kızının 6 ay kendi yanlarında kaldığını ve şiddet gördüğü için barışmak istemediğini kaydederek, "Kızımı buradan götürdükten sonra hazırladığı iple asmak istemiş. 'Eğer namusun ve şerefin varsa, bu iple çıkar mısın?' demiş. Kızım da 'Çıkarım namusum için. Benim kimse ile ilişkim yok. Ben seninle 4 yıl nişanlı kaldım kimse ile görüşmedim' demiş" şeklinde konuştu.

Eski damadının kızına kıskançlık gerekçesi ile şiddet uyguladığını ve bir telefon sapığından dolayı kızının öldürüldüğünü iddia eden anne Şimşek, "Kızıma bir telefon gelmiş. Gelen telefondaki kişinin ismi Süleyman I. imiş. Kızımı rahatsız etmiş durmuş. Kızım, 'Bak ben evliyim beni rahatsız etme' demiş. Kocası da bunu öğrenmiş. Kocasının ailesi de öğrenmiş. Yanlış açılan telefon yüzünden bunlar oldu. Damadın ailesi onu kışkırttı ve kızlarımı öldürttü" dedi.

"BEN ATEŞ ETME DEDİKÇE ARKAMIZDAN ATEŞ ETTİ"

Öldürülen kızları için adalet istediğini ve eski damatlarının idam edilmesini istediklerini ifade eden Şimşek, son olarak şunları söyledi:

"Ben damadımın asılmasını, idam edilmesini istiyorum. 15 ve 17 yaşlarındaki kızlarımı öldürdü. Gençliğine doyamadı kızlarım. O da gençliğine doymasın. Olay günü ateş etmeye başladı 4-5 el. Ben oğlum ateş etme dedikçe benim de üzerime geldi ve attığı mermilerden biri sırtıma isabet etti. Ben kendimi savunacağım derken kızlarımı unuttum. Ben adalet istiyorum, idam olmasını istiyorum."

Öte yandan, 2 kişinin ölümü ile sonuçlanın olayın ardından başlatılan soruşturma sonrasında tutuklu Seydi B.'nin 3 Haziran 2013 tarihinde Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim