• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Dalamanlı İş Adamlarından Muğla’ya Çıkartma

Dalamanlı İş Adamlarından Muğla’ya Çıkartma
Damları İş Adamları Derneği (DİAD) Başkanı Ercan Kaylı ve Yönetim Kurulu üyeleri Muğla İş Kur, Kosgeb ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasını (MUTSO)yu...

Damları İş Adamları Derneği (DİAD) Başkanı Ercan Kaylı ve Yönetim Kurulu üyeleri Muğla İş Kur, Kosgeb ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasını (MUTSO)yu ziyaret etti.

Dalaman İş Adamları Derneği (DİAD) Başkanı Ercan Kayşı "İŞ-KUR, KOSGEB ve MUTSO ile her zaman yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek kurumun açtığı meslek edindirme kurslarını yakından takip ettikleri söyledi. (DİAD) Başkanı Kaylı; " Geçmiş aylarda girişimcilik eğitimi düzenlenmesi için girişimlerde bulunduk ama başarılı olamadık. Bundan sonra ki dönemler içinde girişimcilik eğitimi açmayı planlıyoruz. Ülkedeki işsizlik oranlarına baktığımızda genç işsizlik oranının yüzde 20'ye yaklaştığını görüyoruz. Bu durumunda işadamları olarak kaygılanıyoruz. Bu nedenle DİAD olarak üniversite eğitimi alan gençlerin hem okulu bitirmeden mesleğe hazır olmaları için hem de özel sektöre nitelikli elaman takviyesi adına girişimlerde bulunacağız. Böylelikle okurken hem staj yapıp para kazanacaklar; hem mesleği öğrenecekler, hem de eğitimlerini tamamlayacaklar" dedi.

İŞ-KUR ve KOSGEB olarak iş kurma fikri olup ta iş kuramayan gençlere yardımcı olmak ve hazırladıkları projelerle yeni istihdamlar sağlamak olduğunu ifade eden İş Kur Şube Müdürü Sevgi Ayyıldız; "Sizin vasıtanızla bir çağrıda bulunmak istiyorum. Genç bireyler eğer iş kurmak istiyorlarsa DİAD'a başvursunlar. Girişimcilik eğitimi verelim; 9 gün boyunca. Daha sonra da KOSGEB tarafından zaten girişimcilerimiz destekleniyorlar" şeklinde konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı iş adamlarına teşekkür eden (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş; "Zaman zaman yaşanan problemleri çözerek yarınlara daha mutlu ve huzurlu girmek; birlikte iyi organize olarak, sorunları çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. MUTSO olarak Ortaca'da hizmet binamızın yapımına başladık. Bu binamızda Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz İlçelerimiz için bir adım daha yakın olarak hizmet vereceğiz. Bölgemizin sıkıntılarını her platformda dile getiriyoruz, çözüme kavuşması için de biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Dalaman'da 4 yıllık Sivil Havacılık Okulu'nun da bir an evvel hizmete açılması için de gerekli girişimlerimizi yapıyoruz, ümit ediyoruz ki 2016 yılı içinde kesin bir sonuca ulaşacağız" dedi

Dalamanlı İş Adamlarından Muğla’ya Çıkartma

Dalamanlı İş Adamlarından Muğla’ya Çıkartma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim