• BIST 9565.14
  • Altın 2473.26
  • Dolar 32.446
  • Euro 34.4795
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Dakika dakika 1 Mayıs'ta neler oldu

Dakika dakika 1 Mayıs'ta neler oldu
1 Mayıs'ta İstanbul'da adeta olağanüstü haller yaşandı. İşte dakika dakika 1 Mayıs olayları....

İşte dakika dakika 1 Mayıs'ta yaşananlar:

13.05

Şişli'de tehlikeli gerginlik

Taksim'e 1 Mayıs için çıkmak isteyen sol gruplar ile karşıt görüşlü mahalle sakinleri arasında Şişli'de gerginlik yaşandı.

Mahalle sakinleri, eylem yapan göstericilere bıçak ve sopalarla saldırmak istedi. Öfkeli kalabalığı polis engelledi. Eylemciler de gruba taş attı.

1 Mayıs olayları Foto Galeri! 1 Mayıs Detayları için tıklayınız...

12.57

SENDİKALAR KADIKÖY'DE

Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen ve İşçi Partisi ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, kortejle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kadıköy İskele Meydanı'ndaki miting alanına geldi. 

Ellerindeki döviz ve pankartlarla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, daha sonra sloganlar atarak Tıbbiye Caddesi üzerinden Kadıköy İskele Meydanı'na yürüdü.

Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı ve etrafı polis bariyerleriyle çevrilen miting alanında dedektör köpeklerle arama yapıldı. Katılımcılar, daha sonra oluşturulan polis noktalarında üstleri aranarak miting alanına alındı. Mitinge katılanlar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Miting nedeniyle İskele Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Yol üzerindeki araçlar da trafik polisleri tarafından çekildi.

Vapurlarla Avrupa yakasına geçmek isteyen vatandaşlar, sefer iptalleri nedeniyle diğer toplu ulaşım araçlarına yönlendirildi.

Bu arada, TEM Çamlıca gişelerde güvenlik noktası oluşturan polis ekipleri, şehir dışından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için İstanbul'a giriş yapmak isteyen bazı araçları durdurdu. Ekipler, kontrollerin ardından araçların geçişine izin verdi.

12.47

Polisle arbede yaşayan CHP Milletvekili Mahmut Tanal: "AKP'nin bakanları Zarrab'ın önüne yatıyorlardı. Ben de vatandaşa müdahale eden polise engel olmak istedim. Beşiktaş'ta polisi engellemeye çalışırken beni darp etti." dedi. 

12.30

Taksim'e çıkmak isteyen sendikacılara müdahale

DİSK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE

Sendika başkanları, 1 Mayıs kutlamaları için DİSK Merkezi önünde toplandı. DİSK Başkanı Kani Beko ve diğer sendika başkanları Taksim'e çıkmak için Halasgargazi Caddesine yürüdü. Burada DİSK Başkanı Kani Beko ve polis arasında kısa bir konuşma geçti. Konuşma sonucu Taksim'e çıkma konusunda anlaşma sağlanamayınca polis gaz ve tazyikli su ile sendikacılara müdahale etti.

Gazdan etkilenen 3 bayan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ara sokaklara kaçan göstericiler hava fişek, taş ve bilye atarak polisle çatışmaya devam ediyor.

11.58

Mecidiyeköy'de müdahaleler sürüyor

Mecidiyeköy'de 1 Mayıs için Taksim'e çıkmak isteyen gruplar ile polis arasındaki çatışmalar devam ediyor. Polis biber gazı ve tazyikli su ile eylemcilere müdahale ediyor. Yüzleri maskeli gruplar da polise taş ve molotof atarak karşılık veriyor.

11.45

Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı
 
Türk-iş tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bırakıldı.

11.43

Tarlabaşı'nda müdahale

Taksim'e 1 Mayıs için çıkmak isteyen gruplara polis Tarlabaşı'nda müdahale etti. Ara sokaklardan polise taş ve molotof atan eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

11.36

Beşiktaş'ta polisin yoğun müdahalesinden söz ediliyor.

Mustafa Sarıgül de CHP Beşiktaş ilçe binasında gaza maruz kaldı. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'e gaz sıkıldı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de gaza maruz kalanlardan... 

11.22

Göstericiler mancınıkla polise saldırdı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yasadışı terör örgütü yandaşları polise mancınıkla saldırıdı. birçok zırhlı araç, atılan molotof bombası sonucu yandı. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

1 Mayıs nedeniyle terör örgütü yandaşları Mahmut Şevketpaşa Mahallesi, Şark Kahvesi ve Darulaceze çevresini savaş alanına çevirdi. Yollara barikat kuran göstericiler çöp ve barikatları ateşe verdi. Polise molotof bombası atan göstericilerin mancınık kullanması dikkat çekti. Göstericiler gerdikleri ipin arasına koydukları taş ve değişik cisimleri polise fırlattı. Çok sayıda polis aracı,atılan molotoflar sonucu yandı. Olaylar sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı.

11.17

Halaskargazi'de pazarlıklar sonuç vermedi ve müdahale başladı. Polis gaz ve TOMA'larla müdahalede...
 
 
11.10
 
Suyu biten TOMA'lar su takviyesi yaptı

Mecidiyeköy çevresinde 1 Mayıs gösterilerine müdahale eden ve suyu biten TOMA'lar, Mecidiyeköy Meydanı'na gelerek su takviyesi yaptı. TOMA'ların üzerinde oluşan kırmızı boya lekeleri de dikkat çekti.

 
11.05
 
DİSK üyeleri yürüyüşe geçti
 
DİSK Genel Merkezi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen sendika işçileri, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun önünü kesti.

10.55

Beşiktaş savaş alanına döndü 
 
Beşiktaş'ta 1 Mayıs için toplanan gruplara polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş atarak karşılık verdi. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda Beşiktaş sokakları savaş alanına döndü. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

10.52

Göstericiler polisi taşladı

Şişli’deki DİSK binasının çevresinde toplanan yüzleri maskeli göstericiler, sapanlarla polisi taşladı.

DİSK genel merkezi çevresindeki ara sokaklarda toplanan yüzleri maskeli göstericiler, sapanla polisi taşladı. Polis bariyerlerini sürükleyerek ara sokaklarda barikat kuran göstericiler, ellerine geçirdikleri taşları polise fırlattı. Göstericilere müdahale etmeyen polis, bir gaz bombasının kapsülünü göstericilere attı. Göstericiler de gaz kapsülünü polise geri fırlattı. DİSK görevlilerinin uyarıları üzerine grup DİSK binası önünde toplandı.

10.30

KADIKÖY'DE HALAYLI KUTLAMA

Türk-İş'in Kadıköy Meydanı'nda düzenlediği 1 Mayıs etkinliğine işçiler gelmeye devam ediyor. Alanda toplanan bazı işçiler ise davul zurna eşliğinde halay çekiyor. Kadıköy'deki kutlamalar devam ediyor.

09,50

POLİS İLE GÖSTERİCİLER PERPA MEVKİİ E-5 KARAYOLUNDA KARŞI KARŞIYA GELDİ. METROBÜS YOLUNDA İLERLEYEN POLİS EKİPLERİ YAN YOLDAKİ GÖSTERİCİLERE BİBER GAZI ATIYOR...

09.37

CHP'liler ile polis arasında Beşiktaş'ta yaşanan arbedede yaralılar olduğu belirtildi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beşiktaş'taki müdahale sırasında yaralandı.

09.32

Mecidiyeköy'de polis müdahalesi başladı

08.57

Beşiktaş'ta polis müdahalesi... CHP'liler dağılmayınca gaz bombası atılıyor ve TOMA su sıkıyor.

08.53

Okmeydanı ve Beşiktaş'ta polis eylemcilere müdahale etmeye başladı. Biber gazı, tazyikli su ve tomalarla müdahale sürüyor... 

Beşiktaş’ta önlem alan polis, CHP’ye ait otobüsleri kaldırmak isteyince CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sonrası partililerden bazıları gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim’e çıkmak isteyen gruplar CHP Beşiktaş İlçe binası önünde toplandı. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, ilçe binası önünde duran CHP’ye ait iki otobüsü kaldırmak istedi. Otobüslerin kaldırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait vinç getirildi. Bu sırada ilçe binası önüne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve parti yetkilileri, otobüslerin kaldırılmasına izin vermeyerek, vincin önüne oturdu. Bu sırada CHP’liler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis kalkanlarıyla CHP’lileri uzaklaştırmaya çalıştı. Oğuz Kaan Salıcı ve parti yetkilileri ise kalkanlara vurarak tepki gösterdi. Arbede sonrası polis CHP’lileri vincin önünden uzaklaştırdı. Bu sırada partililerden bazıları gözaltına alındı.

CHP'Lİ VEKİLDEN OTURMA EYLEMİ

Taksim'e çıkmak isteyen CHP'li bir grup ile TKP'li bir grup Beşiktaş'ta toplandı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA'larla önlem alan polis grupların Taksim'e gitmesine izin vermiyor.

CHP'lilerle polis arasında kısa bir arbede yaşandı. 3 kişi gözaltına alındı. Polis Barbaros Bulvarı üzerinde duran iki CHP otobüsünü de çekiciyle kaldırdı.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve bir grup CHP’li Beşiktaş'ta polis araçlarının önünde oturma eylemi yapıyor.

08.48

08.34

TRAFİK YASAKLARI GENİŞLİYOR

Normalde yasaklı olmayan Barbaros Bulvarı ve Unkapanı Köprüsü de polisin 1 Mayıs önlemleri kapsamında trafiğe kapatıldı.
Ayrıca Atatürk Köprüsü-Tarlabaşı Bulvarı-Taksim-Harbiye-Osmanbey-Mecidiyeköy Meydan-Dolmabahçe-Beşiktaş Meydan, Taksime çıkan yollar trafiğe kapalı.

08.30

ŞİŞLİ CAMİİ'NDEN İLGİNÇ RİCA 

1 Mayıs yürüyüşlerinin ve polisle arbedenin yoğun yaşanması beklenen Şişli civarındaki Tarihi Şişli Camii duvarına astığı ilginç ricayla dikkat çekti.

08.24

İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle birçok cadde, meydan ve sokağın bariyerlerle kapatılması vatandaşları isyan ettirdi.

Mecidiyeköy Meydanı'ndan geçmeye çalışan vatandaşlar, polis bariyerleriyle karşılaştı. Vatandaşlarla polisler arasında uzun süreli tartışmalar yaşandı. Geçiş güzergahlarının kapatılmasına isyan eden vatandaşlar, başka yollara yöneldi.

08:00

Polis İstanbul Valiliği'nin emriyle Halaskargazi Caddesi'ni Mecidiyeköy'den itibaren bariyerlerle trafiğe kapattı. Ancak kapatılan caddede Lape Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesi vardı. Polis bariyerlerden kimseyi içeri geçirmeyince hastaneye gitmek isteyenlerle sert tartışmalar yaşandı.

07:40

Beşiktaş Meydanı'nda 1 Mayıs için toplanan ve aralarında CHP'lilerin de bulunduğu grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Polisin CHP otobüsünü meydandan kaldırmak istemesiyle gerginlik başladı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bir süre polislerle görüştü. Polislerin ikna olmaması üzerine CHP'liler otobüsün önünde oturma eylemi yaptı. Polis, CHP'lilere müdahale ederek yoldan kaldırmaya çalıştı. Bazı CHP'liler yaka paça yolun kenarına alındı. Otobüsün çekilmesini engel olmak isteyen bazı vatandaşlar ise gözaltına alındı.

Daha sonra polis, CHP otobüsünü meydandan kaldırdı.

Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı.

Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren akrep ve TOMA'lar konuşlandırıldı.

Güncelleme 07.46

Beşiktaş'ta CHP otobüsleri çekici ile götürülüyor.

Güncelleme 06:50
 
1 Mayıs önlemleri kapsamında, diğer illerden İstanbul'a çevik kuvvet polisleri gelmeye başladı.
 
 
Türk Hava Yolları'na ait uçaklarla saat 02.30'dan itibaren Samsun, Erzurum, İzmir ve Kars'tan çok sayıda çevik kuvvet polisi İstanbul'a geldi.
 
Güncelleme 06:30
 
Sendika üyeleri, DİSK’in önünde hazırlıklarını yapıyor.
 
 
Güncelleme 06.10
 
Beşiktaş’ta geceden beri bekleyen CHP ve HKP üyeleri meydanda toplanmaya başladı.
 
 
Güncelleme 06:00
 
Disk üyesi işçiler geceyi Şişli’deki DİSK Genel Merkez binasında geçirdi. Binan önünden Halaskargazi Caddesi’ne çıkan yolda 2 çevik otobüsü ve bir TOMA bekliyor. 
 
 
Güncelleme 05:50
 
Taksim'de bariyerler yerleştiriliyor. Bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirirken esnaf da kendi hazırlığını yaptı.
 
 
 
 
 
 
Mecidiyeköy’de bütün sokakların başında polis barikatı var. Güvenlik güçleri, metro ve metrobüse gitmek isteyen vatandaşların geçişine bile izin vermiyor.
polis_olaylar_besiktas-001.jpg
CHP milletvekili Mahmut Tanal, Beşiktaş'taki gösteriler sırasında kendisine müdahale eden polise yumruk attı.
chp_vekil_1mayis_polis_yumru-001.jpg
1 Mayıs gösterileri sırasında Biber gazından etkilenen vatandaşlar ve çocuklar evlerinden böyle çıkarıldı.
111-001.jpg
tanbul'da yollar ne zaman açılacak
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim