• BIST 9530.47
  • Altın 2476.378
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Daka, AB Fonlarını Bölgeye Çekmeye Başladı

Daka, AB Fonlarını Bölgeye Çekmeye Başladı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Sivil Toplum Diyalogu Programı "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" kategorisinde başvurusunu yaptığı...

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Sivil Toplum Diyalogu Programı "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" kategorisinde başvurusunu yaptığı "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Ajansları İçin Karşıt Gerçeklik Etki Değerlendirme Metotlarında Kapasite Geliştirme Projesi" desteklenmeye hak kazandı.

Yaklaşık 170 bin avroluk proje bütçesiyle kalkınma ajanslarında nicel etki değerlendirme yöntemleri konusunda bilgi sahibi personel sayısının ve kapasitelerinin artırılması, etki değerlendirme yöntemleri kaynakçasının zenginleştirilmesi ve yeni yöntemlere hakim değerlendirici ve izleyici uzmanlar ağının oluşturulması hedefleniyor. Sivil Toplum Diyalogu Programı'nın Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden kuruluşların, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaları ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildiğini ifade eden Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, projede 6 kalkınma ajansının Londra merkezli Institute for Fiscal Studies (Mali Çalışmalar Enstitüsü) adlı kuruluşla bir arada yer almasının ve bu projenin yakın gelecekteki kalkınma programlarında bir referans kitabı olarak kullanılabilecek somut bir çıktısının olmasının çok önemli olduğunu belirtti. Demirci, "Bütçemizin yüzde 90'ını bu programdan hibe olarak aldık. Yakın zamanda, farklı fonlardan, özellikle Avrupa Birliği fonlarından bölgemize daha çok kaynak çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Etki değerlendirme çalışmaları sonucunda elde edilecek bulgular sayesinde daha sağlıklı destek ve hibe kararlarının verilebileceğinin altını çizen Demirci, 10. Kalkınma Planı'nda da bu gerekliliğinin vurgulandığına dikkat çekti. Demirci, "2014 yılı Kasım ayında DAKA olarak bu alanda Kalkınma Analitiği Derneği ile bu çalışmaların temelini atmıştık. Projenin uygulanmasıyla 12 aylık bir çalışmayla çarpan etkilerinin daha fazla olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim