• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Daha Temiz Yenimahalle İçin Hazırlıklar Tamam

Daha Temiz Yenimahalle İçin Hazırlıklar Tamam
Halka daha temiz bir yaşam alanı sağlayabilmek için aralıksız çalışan Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, araç filosuna takviye yaptı.

Halka daha temiz bir yaşam alanı sağlayabilmek için aralıksız çalışan Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, araç filosuna takviye yaptı.

5 adet vinçli çöp kamyonu, 30 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 11 süpürge aracı ile ilçe sokaklarını parlatan ekipler, filoya katılan 21 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 7 adet süpürge makinası ile artık daha hızlı ve daha güvenli hizmet verecek. Araç parkında bunlara ilave olarak konteyner yıkama, kısmi konteyner yıkama, arazöz, hidrostatik yol yıkama ve çift kabin pikaplarda hizmet vermeye devam edecek. İş güvenliği ve işçilerin konforu da düşünülerek tasarlanan Avrupa standartlarındaki 28 yeni araç, bugün itibariyle sokaklara çıkıyor. 15'er ve 21'er metreküp hazneli çöp kamyonları ile kışın günde 800 ton, yaz mevsimlerinde ise bin 200 tona yakın çöp toplanırken, 6'şar ve 9'ar metreküplük haznesi olan süpürge araçları ile desokaklar pırıl pırıl olacak.

"YENİMAHALLE'Yİ TEMİZ TUTMAYA KARARLIYIZ"

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nü ziyaret ederek araçları yakından inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Geçen yıl ve bu yıl alınan yeni araçlarla ilçemizin caddelerini ve sokaklarını daha temiz tutmaya kararlıyız" dedi.

Yenimahalle'nin Ankara'nın, hatta Türkiye'nin en temiz ilçelerinden birisi olduğunun altını çizen Yaşar, "İlçemizin daha da temiz olması için sadece bizim çalışmamız yeterli değil. Bu konuda halkın katılımı çok önemli" diye konuştu.

Temizlik konusunda daha hassas davranılması gerektiğini hatırlatan Başkan Yaşar, vatandaşlardan çöplerini zamanında uygun yerlere koymalarını ve çevrelerini daha temiz tutmalarını isteyerek, "Yenimahallemizin temizliği için Yenimahalle Belediyesi ve halkımız el ele verirse Ankara'nın yaşanacak kenti Yenimahalle'yi daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Bunun için Yenimahalle Belediyesi elinden gelen bütün imkanları kullanıyor. Temizlik özellikle büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birisidir. Bu konuda bize destek olan tüm vatandaşlarıma da şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yaşar, ayrıca yıl sonuna kadar modern, entegre, çevreci bir Temizlik İşleri Müdürlüğü binasının da yapılacağını müjdeledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim