• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Daha Temiz Çevre İçin Büyükşehir-kktc İşbirliği

Daha Temiz Çevre İçin Büyükşehir-kktc İşbirliği
Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana'nın çevre sorununun çözümü için yavru vatan Kıbrıs ile işbirliği yapacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana'nın çevre sorununun çözümü için yavru vatan Kıbrıs ile işbirliği yapacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, çevre sorunun çözümüne ilişkin, Kıbrıs Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı ile bir işbirliği toplantısı gerçekleştirdi. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, birçok konuda işbirliği zeminini arandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, çevre sorunun çözümüne ilişkin farklı işbirliği modelleri geliştirmeye devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Müsteşar Gürkan Kara ve bakanlık yetkilileri ile görüşen Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin ve Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün,Kıbrıs'ta atıklarla ilgili neler yapıldığı konusunda bilgi aldı.

ADANA'YA YÜKSEK ÇEVRE STANDARDI

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yavru vatan Kıbrıs'a her türlü desteği sunmak istediklerini vurgulayan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin "Çevresel sorunlar bir şehrin, bir ülkenin birçok sorununun kaynağı olduğu gibi sağlık, ekonomi ve turizm gibi alanları da doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle bu sorun, kesinlikle her şehir ve bölgede kusursuz bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.Biz de bu konuyu, kendi şehrimizde sorunsuz hale getirmeye ve Adana'ya yüksek standartlar getirmeye çalışıyoruz. Karşılıklı fikir alışverişi ve bilgi paylaşımı yaptığımız yetkililer, ömrünü tamamlamış lastikler ve diğer çevre sorunları üzerine yaptıkları işleri bizlere aktarırken, biz de Adana'da bu sorunlara nasıl çözüm bulduğumuzu ve birlikte neler yapabileceğimizi konuştuk. İnşallah iki taraf için de hayırlı bir toplantı olmuştur" dedi.

Kıbrıs ve Adana arasında kurulacak işbirliğinin, her iki bölgeyi de daha temiz ve modern bir hale getireceğini belirten Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün, önümüzdeki süreçte, özellikle atık lastiklerin geri kazanımı konusunda işbirliği yapmanın yollarını arayacaklarını ifade etti.

Daha Temiz Çevre İçin Büyükşehir-kktc İşbirliği

Daha Temiz Çevre İçin Büyükşehir-kktc İşbirliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim