• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Dağlı: “Mazlumun Kaderi Bizim Kaderimizdir”

Dağlı: “Mazlumun Kaderi Bizim Kaderimizdir”
AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, "Türkiye; dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların kaderini kendi kaderi olarak gören bir ülkedir" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, "Türkiye; dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların kaderini kendi kaderi olarak gören bir ülkedir" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Tamer Dağlı sözlerine 19 yıl önce imzalanan ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 28 Şubat kararlarını kınayarak başladı. Dağlı, "Milletimizin ve ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını geciktiren 28 Şubat ve benzeri darbe girişimlerini kınıyor, millet iradesinin yüce ve yegane temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni saygıyla selamlıyorum" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bütçesi ile ilgili olarak AK Parti Grubu adına konuşan Tamer Dağlı, ülkemizin bulunduğu coğrafyadan dolayı sık, sık doğal afetlerle ve terör eylemleri ile karşılaştığını belirtti. Bu olumsuzluklar karşısında AFAD gibi kurumların üstlendiği görevin önemine dikkat çeken Dağlı, büyük çaplı can ve mal kayıplarının yaşandığı doğal afet ve terör eylemlerine karşı hazırlıklı olunmasının elzem olduğunu vurguladı. Dağlı şöyle devam etti:

"Türkiye dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların kaderini kendi kaderi olarak gören bir ülkedir. Suriye ve Irak gibi ülkelerden gelen sığınmacılara AFAD tarafından verilen hizmetler gurur kaynağımızdır. 2009 yılında çıkarılan yasa ile kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın önemi en çok da 2011 yılında yaşadığımız Van depreminde hissedilmiştir. Deprem meydana geldiği andan itibaren harekete geçen AFAD ekipleri göçükler altından 252 vatandaşımızın sağ olarak çıkmasına vesile olmuştur. Depremin üzerinden 24 saat bile geçmeden bölgeye 3200 personel sevk edilmiştir. Yine 24 saat içinde 9 bin çadır 25 bin battaniye ve 4 bin soba da depremzedelere ulaştırılmıştır. Sadece depremin hemen ardından yapılan çalışmalar değil, Van'ın yeniden inşasında AFAD'ın üstlendiği sorumluluk da takdire şayandır. Yurtdışında da faaliyetlerini sürdüren kurumun Suriye, Somali, Myanmar, Filistin ve Balkan ülkelerinde yaşanan felaketlere kayıtsız kalmayarak, düzenlenen yardım kampanyaları ile buralarda yaşayan mazlumların yaralarına merhem olmaya devam etmektedir. Terör örgütü PKK ve işbirlikçilerine karşı kamu düzenini tesis etmek için yapılan operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerde, vatandaşların temel ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar da aksatılmadan devam etmektedir. Türk Kızılay'ı ile birlikte yürütülen bu çalışmalarla gıda malzemesi dağıtımı yapılmakta ve terörün verdiği zararlara merhem olunmaktadır."

AFAD'ın, terör örgütü tarafından tahrip edilen Cizre, Nusaybin, İdil, Sur gibi ilçelerinde kültür ve medeniyet miraslarının onarımı ve insanlar üzerinde oluşturulan derin yaraların sarılmasında öncü ve yapıcı rol üstleneceğini ifade eden Dağlı, "Her ne kadar PKK'ya terörist diyemeseniz de bu ülkenin yıkılmasına, bu ülkenin zarar görmesine destek veriyorsanız da şunu bilin ki biz bu ülkenin onarımını bu ülkenin yücelmesini sonuna kadar sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim