• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Dağcılık Türkiye Şampiyonası Mart Ayında Malatya’da Yapılacak

Dağcılık Türkiye Şampiyonası Mart Ayında Malatya’da Yapılacak
Malatya, Dağcılık Türkiye Şampiyonası'na dördüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Malatya, Dağcılık Türkiye Şampiyonası'na dördüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Malatya Dağcılık İl Temsilcisi Faruk Akçınar, dağcılık sporunun Malatya'da büyük gelişim gösterdiğine dikkati çekerek, 3 yıldır Malatya'da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nın bu yıl da Malatya'da yapılacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri adı altında 25 lisanslı sporcularının aktif bir şekilde şampiyonaya hazırlandığını söyleyen İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Faruk Akçınar, şampiyona hazırlıklarının üniversite yerleşkesi içerisinde devam ettiğini kaydetti.

Dağcılık branşını daha ilgi gören bir branş haline getirmek için çalıştıklarını belirten Akçınar, "Dağcılık branşını ilgi gören bir spor branşı haline getirmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. İnönü Üniversitesi'nde bulunan tırmanış duvarımızı aktif hale getirdik. Sporcularımız burada çalışıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dağcılık Kulübü'müzde 25 lisanslı sporcumuz var. Kasım ayında dağcılık hakem kursumuzu açtık. Büyük ilgi gördü. Biz bu branşı okullara da yayma çabasındayız. Geçen yıl milli takıma 1 sporcumuzu gönderdik. Gülşah Selçuk arkadaşımız milli formayı giydi. Bu sene de birkaç sporcumuz milli olmaya aday durumda. Haftanın belli günleri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dağcılığın bir kolu olan spor tırmanışı branşında da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Türkiye Şampiyonası 3 yıldır ilimizde yapılıyor. İnşallah 4'üncü şampiyonayı da Mart ayında Malatya'da yapacağız. Bu önemli olay gayretli çalışmamızın sonucunda olmuştur. Dağcılığa merakı olan herkesi kulübümüze davet ediyorum. Dağcılık sporu hem bedensel, hem de ruhsal gelişim açısından önemli bir branştır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim