• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

'DAEŞ teröristleri yeni üyeler kazanmak için Suriye savaşını kullanıyor'

'DAEŞ teröristleri yeni üyeler kazanmak için Suriye savaşını kullanıyor'
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Kalın, Suriye'deki iç savaşa dikkat çekerek, "DAEŞ teröristleri yeni üyeler kazanmak için Suriye savaşını kullanıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, "Esed rejimi Suriye’de iktidarda kaldıkça ve destekçileri Suriye’yi kendi menfaatleri için mahvettikçe, DAEŞ ve benzer gruplar şiddet içeren radikal ideolojilerini yaymak için kaos ve yıkımı uygun araçlar olarak görecektir." dedi.

İbrahim Kalın, El-Şark Forumu ve Afrika-Ortadoğu Merkezi'nin Beşiktaş'taki Conrad Otel'de düzenlenen "Ortadoğu'da Radikalizmi Yeniden Düşünmek" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, aşırıcılığın ortaya çıkmasının birçok nedeni olduğunu belirtti.

"İslamiyet ile terör arasında bağ kurmak imkansızdır"

DAEŞ, PKK, ETA veya Myanmar'daki Budist grupların terör saldırılarına dikkati çeken Kalın, radikalizmi yalnızca tek bir din ile bağdaştırmanın yanlış olduğunu söyledi.

Fikirlerin yaygınlık kazanması neticesinde radikalizmin gittikçe büyüyerek bölgede geliştiğini aktaran Kalın, "Bunlar İslamiyet'le terör arasında bir bağ kurmaya da uğraşmaktadır. Bu, tamamen yanlıştır. İslamiyet ile terör arasında bağ kurmak imkansızdır. İslamiyet bunu şiddetle reddetmektedir." diye konuştu.

"DAEŞ ve diğerleri radikal idelolojilerini yaymak ve yeni üyeler kazanmak için Suriye savaşını kullanıyor"
Suriye'deki iç savaşa dikkati çekerek, herkesin gözü önünde milyonlarca insanın yurtlarını terk etmek zorunda kaldığını aktaran Kalın, "DAEŞ teröristleri ve diğerleri, radikal ideolojilerini yaymak ve yeni üyeler kazanmak için Suriye savaşını kullanıyorlar. " dedi.

"Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir terör örgütü bu sayıda insan öldürmemiştir"

DAEŞ'in Suriye'deki iç savaş ile Irak'taki siyasi ve güvenlik sorunlarının sonucunda ortaya çıkmış bir örgüt olduğunu kaydeden Kalın, şöyle konuştu:

"Unutmamamız gerekiyor ki Esed, Suriye'de 400 bin kişiyi öldürmüş durumdadır. Bu şiddet sarmalı birçok grubun güçlenmesini sağlamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir terör örgütü bu sayıda insan öldürmemiştir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim