• BIST 9693.46
  • Altın 2508.814
  • Dolar 32.583
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Dadaşlardan Türkmenlere İkinci Yardım Konvoyu

Dadaşlardan Türkmenlere İkinci Yardım Konvoyu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Hayrat İnsani Yardım Derneği ile ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası çerçevesinde 6 tırdan oluşan ikinci yardım...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Hayrat İnsani Yardım Derneği ile ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası çerçevesinde 6 tırdan oluşan ikinci yardım konvoyu, Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi. "Haydi Erzurum kardeşlik vakti" diyerek toplanan un, gıda, süt, bebek maması, bebek bezi, battaniye, nevresim ve çeşitli yardım malzemeleri soydaşlarımıza dualarla yollandı. Yardım programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Büyükşehir Belediye Başkan Veli Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, ESKi Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Suriye'de daha önce Irak'ta yaşanan olaylar gibi şehrimiz o gün işgal edilmiş, 12 Mart günü bir sabah ezanıyla beraber Erzurum'da bulunan ecdadımız gerek Ruslara gerekse de o mezalime katılan Ermenilere geçit vermemiştir. Dün Pakistan, Afganistan ve dünyanın birçok yerinden bizim yardımımıza koşan Müslüman kardeşlerimiz, "İslam'ın kalesi, ümmetin öncüsü işgal altında" diyerek kadınlar bileziklerini, küpelerini ve diğer ziynetleri çıkartarak bizlere göndermişler. Bugün de aynı anlayışla belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız Bayırbucak Türkmenleri'ne ve diğer kardeşlerimize yardım elini uzatıyoruz" dedi.

BAŞKAN SEKMEN'DEN BAŞKAN TOPBAŞ'A TEŞEKKÜR

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında Başkan Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başlatmış olduğumuz yardımların ilk etabını göndermiştik, ikinci etabını da 6 tır olarak gönderiyoruz. Bizimle beraber ortak hareket eden Hayrat Derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu işleri beraber yürütüyoruz. Orada dağıtımı sağ olsun onlar gerçekleştiriyor. Yine AK Partili Belediyeler ve AK Parti Teşkilatları olarak Güneydoğu Anadolu'da terör mağduru kardeşlerimizi unutmadık. Siirt'in Eruh ilçesine yardım kampanyası başlattık, yardımları peyderpey oraya da gönderiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız 400-500 tırla ta o bölgelere yardım ulaştırıyor. Ankara'dan, Konya'dan, Antalya'dan velhasıl AK Parti Belediyelerinin bulunduğu bu bölgelerden bu yardımlar gönderiliyor. Şehrimizde diğer hizmetlerimizin yanı sıra bu tür hizmetlere de öncelik yapacağımızı ifade ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, abimiz, bizim büyüğümüz, şuanda örnek aldığımız Kıymetli Başkanımız aramızda… İnşallah İstanbul'un öncü o güzel hizmetlerini buraya aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Sayın Başkanım, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak, bende onun encümeni olarak geçenlerde dedik ki, "Allah korusun, bu bölgede bir afet olsa bir aşevimiz yok" hemen dedi ki; "Derhal büyük bir aşevi alıp Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne hediye edelim" Huzurlarınızda kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÜÇLÜ BİR DEVLETTİR"

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğunu kaydetti. Milletvekili Ilıcalı, şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendiyi tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Bakın Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım götüren tırları yolcu ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. Büyükşehir Belediyemiz sivil toplum kuruluşlarıyla buradan tırlarla yardım gönderiyor. Milyonlarca kişiyi Türkiye'de misafir ediyoruz. Görüyorsunuz Avrupa Birliği elini taşın altına koymuyor. Ülkemiz güçlü, ülkemizi yönetenler Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, AK Parti kadroları kara gün dostudur. Herkesin sorunlarını çözmeye çalışan yönetim anlayışı var. Böyle bir partide siyaset yapmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu güzel yardım organizasyonunu gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyden ve sivil toplum kuruluşlarımızdan da Allah razı olsun." AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, Erzurum'un yiğit ve mert insanları barındıran serhat şehri olduğunu kaydetti. Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu: "98 yıl evvel Ruslar bu toprakları işgal ettiğinde bizler Aziziye Tabyaları'ndan başlayarak gücümüzü gösterdik. Hem iman gücümüzü hem de Türklerle baş edemeyeceğini gösterdik. Rus zulmü altında inleyen Azez topraklarına Türkmen topraklarına yardım gönderiyoruz. Bugün bizler gücümüzü maziden alıp, gözümüzü atiye dikerek yürümek zorundayız. Üç milyon insana Ensar olduk. Suriye'den gelen insanlara sadece sınırlarımızı açmadık kalplerimizi ve gönüllerimizi de açtık. Aynı zamanda Suriye'de kalanlara da elimizi uzattık. İstedik ki küçücük de olsa dertlerine derman olalım. Bu anlamda başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, Hayrat Derneği'nden ve katkı sunan her bir ferdimizden Rabbim razı olsun. Umuyorum ki bir dahaki sefer bu meydanda Suriye'nin yeniden inşasını konuşacağız."

"MİLLETLER BEŞİĞİ BİR ÜLKEYİZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Türkiye'nin "Milletler Beşiği" bir ülke olduğunu kaydetti. Başkan Topbaş, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye Milletler beşiği bir ülkedir. Ayrıca bu ülkenin "kıta" özelliği gösterdiğini biliyoruz. Kardeşçe, dostça geleceğe yürümek, güçlü Türkiye'yi oluşturmak zorundayız. Zaten, Türkiye'nin dünyada ezber bozmasını, gelişmesini arzu etmeyenler var. Teknolojinin bu kadar geliştiği, medeniyetin bu kadar zirveye ulaştığı bir dönemde, 21. yüzyılda halen 19. yüzyıldaki mantık ve felsefeyle insanlar kan ve gözyaşını bugün insanlık tarihine yazıyor. Artık bütün dünyada insanlık değerlerinin yeniden restorasyonuna ihtiyaç var. Doğduğumuz safiyete dönmeye gerek var. Her şey yapmacık oldu ve insan zulmediyor. Zalimler hesaplarını verecekleri gibi tarihte de "zalim" olarak adlandırılacaklar. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak Afrika'ya, Uzakdoğu'ya birçok bölgeye gidiyorum. Ecdadın oradaki izlerini görmekten mutluluk duyuyorum. Asla sömürgeci olmamış, devamlı yardım etmiş, ekmeğini paylaşmış ve bölüşmüş olan bir milletin bireyleriyiz. Devletin 10 milyar doları aşan yardımı var. Belediyelerin yardımı bunun dışında, STK'ların yardımları bunun dışında, halkın yardımları bunun dışında. Geçmişte bu topraklarda biz de acılar yaşadık. Bu topraklarda Alparslan'dan buyana büyük bir geçmişimiz var. Bu topraklar üzerinde yaşayan bizler, Âşık Veysel'in aşkı, Şeyh Edebali'nin tevazusu, Hazreti Mevlana'nın hoşgörüsüyle yoğrulmuş bu toprakların üyeleriyiz. Bu bakımdan biz dünyanın her yerine, hele yanı başımızdaki bu sıkıntıya el uzatmak zorundayız. İnsanlığın ölmediğini göstermek zorundayız. Erzurum Büyükşehir Belediyemizin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Suriye'deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım elimizi uzatıyoruz. Bu takdire şayandır ve bizim milletimize mahsus bir davranıştır. Bunu biz yaparız ancak. Dünya'nın bizden bunu görmesi lazım. Dünya'nın neresinde bir sıkıntı var ise insanlık adına orada biz varız, çünkü insanlık adına biz kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu kampanyaya katkı sunan, bağış yapan herkese teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mustafa Ağırman'ın duasından sonra yardım konvoyu Suriye'ye hareket etti.

Dadaşlardan Türkmenlere İkinci Yardım Konvoyu

Dadaşlardan Türkmenlere İkinci Yardım Konvoyu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim