• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Dadaş’ın Baş Barı, Guınness Dünya Rekorları’na Girdi

Dadaş’ın Baş Barı, Guınness Dünya Rekorları’na Girdi
Winterfest Erzurum 2015'te Dünya rekoru kırıldı. Dünya Halk Oyunları'nda özel ve ayrı bir yeri olan Dadaşların Baş Barı, "Dünya'nın En Uzun Bar Gösterisi"...

Winterfest Erzurum 2015'te Dünya rekoru kırıldı. Dünya Halk Oyunları'nda özel ve ayrı bir yeri olan Dadaşların Baş Barı, "Dünya'nın En Uzun Bar Gösterisi" olarak Guinness Dünya Rekorları'na girdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bu önemli kültür projesi Türkiye'de ve Dünya'da geniş yankı uyandırdı. Winterfest Erzurum 2015 Erzurum Etkinlikleri kapsamında binlerce kişi aynı anda Baş Barı oynadı. Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Tebrizkapı'ya kadar uzanan Erzurum Baş Barı, 19 Aralık 2015'te saat 14.47'de 3120 kişinin katılımıyla Guinness Dünya Rekorları'na girdi. Başkan Mehmet Sekmen'in startıyla canlı yayında an ve an kaydedilen bu anlar görülmeye değerdi. Dadaşların mertlik, yiğitlik ve vakarını temsil eden Baş Barı ile tüm Dünya Erzurum'a odaklandı.

"BAŞ BAR ANCAK ERZURUM'DA OYNANIR"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dünya rekoru sonrası Erzurumlulara seslenerek, "Türkiye'de bar her yerde oynanır ama Baş Bar Erzurum'da oynanır" dedi. Erzurum Baş Barı'nın Dünya rekorlarına girmesinin baş aktörü olan Başkan Mehmet Sekmen, şunları kaydetti: "Çok kıymetli hemşerilerim biliyorum ki, sizin aşkınız, heyecanınız bizleri her an büyük motive ediyor. Erzurum'un yeni başarılara, yeni rekorlara ihtiyacı var. Bugün tarihi bir gün… Zira Kış Festivali etkinlikleri kapsamında Erzurum Baş Barı Guinness Dünya Rekorları'na girdi. Hemşerilerimi tebrik ediyorum. Daha büyük coşkuları, daha büyük heyecanları hep birlikte yaşayacağız. Bütün arzumuz, bütün dileğimiz Erzurum'u, ticarette, sanayide, üretimde, belediye hizmetlerinde, şehircilik hizmetlerinde, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal hizmetlerde ön plana çıkartmaktır. Erzurum'u marka bir şehir yapıyoruz. Bütün azmimizle, buna gayret ediyoruz. Duanızı bizden esirgemeyin, ümidinizi tazeleyin. Bu başarınız mübarek olsun. Diyorum ki: Bar her ilde oynanır, amma Baş Bar ancak Erzurum'da oynanır. Gelecek günler, gelecek yıllar sizlerin, Erzurumluların, Erzurum'umuzun ve güzel ülkemiz Türkiye'mizin olsun. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum."

"KIŞ TURİZMİ'NDE DÜNYA'DA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR OLACAĞIZ"

Başkan Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Erzurum'un Kış Turizmi'nde Dünya'da önemli bir şehir olacağını vurguladı. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum Kış Festivali ile Avrupa ve Dünya'nın gündeminde yer aldı. İl dışındaki hemşerilerimizden ve ülkemizdeki diğer vilayetlerden şehrimize çok sayıda vatandaşımız festival için geldi. Bu da Erzurum'da kış turizminin başladığının bir göstergesidir. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Winterfest etkinliklerimize Türkiye genelinde büyük bir ilgi ve alaka gösterildi. Bundan dolayı çok mutluyum. Erzurum kadim bir şehirdir. Bunun için biz Erzurum'u serhat şehri olarak görüyoruz. Gerek Selçuklular gerek Osmanlılar gerekse de Türkiye Cumhuriyeti döneminde Erzurum her daim merkez ve kale bir şehirdir. Yaptığımız önemli proje, organizasyon ve hizmetlerle Erzurum'u yeniden tarihteki zirve noktasına ulaştıracağız. Dünya'nın en tanınır şehri olacağız." Vatandaşların yoğun tezahürat ve sevgi gösterisine mazhar olan Başkan Sekmen, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve diğer yetkililerle birlikte Baş Barı oynadı, halaylar çekti. Bu arada binlerce Erzurumlu, Başkan Sekmen'e yönelik "Erzurum seninle gurur duyuyor, büyük başkan" sloganları attı.

Dadaş’ın Baş Barı, Guınness Dünya Rekorları’na Girdi

Dadaş’ın Baş Barı, Guınness Dünya Rekorları’na Girdi

Dadaş’ın Baş Barı, Guınness Dünya Rekorları’na Girdi

Dadaş’ın Baş Barı, Guınness Dünya Rekorları’na Girdi

Dadaş’ın Baş Barı, Guınness Dünya Rekorları’na Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim