• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

D-8'e göre dünya 5'ten küçük

D-8'e göre dünya 5'ten küçük
D-8 Genel Sekreteri Musavi, Suriye meselesinin BM nezdine taşındığını, D-8 doğrudan müdahale edemeyeceğini söyledi.

Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın müslüman toplumlara sahip ülkeleri güçlendirmek için kurduğu Gelişen 8 ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (D-8) Genel Sekreteri Musavi, Suriye meselesinin Birleşmiş Milletler nezdinde olduğunu, D-8'in bu konuya doğrudan müdahale edemeyeceğini ifade etti.

Gelişen 8 ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü (D-8) Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi'nin davetlisi olarak İzmir'e geldi. 
Burada konuşma yapan Musavi, liderlerin 2012 yılında Gazze meselesini ele aldığını, Suriye konusunun da aynı şekilde gündeme alındığını söyledi.

'DOĞRUDAN MÜDAHALE ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'

D-8'in Suriye meselesine direkt müdahale edemeyeceğini, çünkü Suriye'nin artık BM nezdinde bir mesele olduğunu söyleyen Musavi ''2012'de liderler İsrail'in Gazze saldırılarını konuştular. Bunu D-8 gündemine aldılar. Suriye konusu aynı şekilde... D-8 bir toplanma platformu imkanı sunuyor ve orada liderler bu konuları tartışıyorlar. Bizim D-8'in avantajı, liderleri, bakanları bir araya getirmesi ve kardeşlik bağını güçlendirmesidir. Bu da ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyor. Suriye konusu artık BM güvenlik konseyi nezdinde bir meseledir. Bizim doğrudan D-8 olarak bu konuya müdahale etmemiz mümkün değil. Ama bu platformda bir araya gelen liderler bu konuyu tartışıyorlar" şeklinde konuştu.

D-8 HAKKINDA

Uzun adı Gelişen 8 ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü olan D-8, 1997 yılında, dünya ekonomisini elinde tutan ülkelere karşı müslüman toplumları güçlendirmek için, Necmettin Erbakan'ın girişimleriyle kuruldu.
Örgüt, Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya olmak üzere 8 ülkeden oluşuyor.
Küresel bir kuruluş olan D-8'in amacı, kısaca, 8 ülke arasında ticari ilişkeleri geliştirmek ve uluslararası düzeyde karar alma sürecini arttırmaktı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim