• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

D-8 Genel Sekreteri Musavi Samsun’da

D-8 Genel Sekreteri Musavi Samsun’da
Gelişen Sekiz Ülke(D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, Necmettin Erbakan'ı anma programı dolayısıyla Samsun'a...

Gelişen Sekiz Ülke(D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, Necmettin Erbakan'ı anma programı dolayısıyla Samsun'a geldi.

Erbakan Vakfı Samsun İl Başkanlığı'nın düzenlediği Erbakan'ı anma etkinlikleri kapsamında Samsun'a gelen D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un da katılımıyla Acem Tekkesi'nde yemek programına katıldı. Yemek programına, D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Erbakan Vakfı Samsun İl Başkanı Suat Zor katıldı.

MUSAVİ: "SAMSUN'UN POTANSİYELİNİ D-8 İÇERİNDE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Yemekten önce İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile bir süre sohbet eden Musavi, "Samsun'a gelmek en büyük hayallerimden biriydi. Samsun'un tarım, sanayi ve ekonomik anlamda potansiyelini biliyorum. Bu potansiyelin D-8 içerisine nasıl yansıtılacağını inşallah yarınki temaslarımızda ele alacağız. Samsun'un potansiyelini D-8 içerisinde değerlendirmek istiyoruz" dedi.

TOK: "BU GÜNLERDE D-8'İN ÖNEMİNİ DAHA DA İYİ ANLIYORUZ"

D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi'yi misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız tarafından, 1997 yılında 8 İslam ülkesinin hem ekonomik hem sosyolojik açıdan bir araya gelmesiyle başlatılan bu projenin ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız bu son günlerde hep birlikte görüyoruz. İslam ülkelerinin parçalanmışlığı ortada. Bunları bir araya getiren bu projenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. 1997 yılında böyle bir girişimde bulunan rahmetli Erbakan hocamızı da rahmetle minnetle anıyoruz" diye konuştu.

D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, Samsun'da bir dizi etkinliğe katılacak.

D-8 Genel Sekreteri Musavi Samsun’da

D-8 Genel Sekreteri Musavi Samsun’da

D-8 Genel Sekreteri Musavi Samsun’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim