• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

ÇYDD Genel Merkezi’nin 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Ayvalık’ta gerçekleştirildi

ÇYDD Genel Merkezi’nin 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Ayvalık’ta gerçekleştirildi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi tarafından bu yıl 9. su düzenlenen Türkan Saylan Çocuk Şenliği...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi tarafından bu yıl 9. su düzenlenen Türkan Saylan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

Bu yıl ÇYDD Genel Merkezi tarafından Ayvalık'ta düzenlenen ve 2 gün süren şenliğin ilk gününde Ayvalık Belediyesi bünyesindeki etkinliklerde Zeytin Çekirdekleri Müzik Grubu üyesi çocuklar konserler verdi. Katılımcı çocuklar el becerilerini sergiledi.

Ayvalık Belediye başkanı Rahmi Gençer, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Çocuk Kitapları Yazarı Necdet Neydim, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, dernek üyeleri, ÇYDD'nin İstanbul, İzmir, Ankara gibi metropol kentlerindeki şube temsilcileri, çocuklar ve ebeveynlerinin katıldığı etkinlikte konuşan ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, dernek bünyesindeki Çocuk Kulübü'nün geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde kurulduğunu ve çok kısa sürede de önemli aşamalar elde ettiğini söyledi.

Bu yıl dernek bünyesindeki Çocuk Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe katılımcı çocuk sayısının yeterli olmayışından yakınan Nuray Özer, ÇYDD Genel Merkezi'nin bu yıl derneğin Kurucu Genel Başkanı Türkan Saylan'ın adını taşıyan şenlik için Ayvalık'ı tercih etmesinden de duyduğu memnuniyeti ifade ederek, organizasyonun hayata geçmesinde destek veren başta Ayvalık Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, "Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği adı üstünde Türkiye'de gençlere çağdaşlığı, medeniyeti, müziği, sanatı öğreten, onlara destek veren, onların eğitim masraflarını üstlenen, onlara kucak açan çok önemli bir dernektir. Bu dernek çok badireler atlattı. Türkiye'nin geleceği için de bu derneğin yapacağı çalışmalar ve gençlere vereceği desteklerde çok önemli. Ben, derneğin Kurucu Başkanı Sayın Türkan Saylan'ı saygı ve özlemle anıyorum. Kendisi derneğe gönül verenlerin destekleriyle çok büyük başarılara imza attı. Bu başarı Ayvalık'ta da değerli yöneticileriyle çok önemli ve gurur verici işler yaptı. ÇYDD bugün ülkemizin geleceği için önemli bir umuttur. Bu umudu herkesin desteklemesi lazım" dedi.

Başkan Gençer, düzenlenen şenliğe katılımcı sayısının az olduğuna işaret ederek, "Bu benim için hayal kırıklığı oldu. Ben isterdim ki, burası yüzlerce çocukla cıvıl cıvıl olsun. Maalesef bugün burada çocuklarımızı pek göremedik. Bu durum açıkçası beni üzdü. Ama yılmayacağız. Biz yolumuza devam edeceğiz. Biz, bir daha yapacağız, bir kez daha yapacağız, tekrar yapacağız ve hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Başkan Gençer'e konuşmasının sonunda ÇYDD Şube Başkanı Özer tarafından katkılarından dolayı bir teşekkür belgesi verildi.

Etkinlikte konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ise bu yıl 9.'sunu düzenledikleri şenliğin Ayvalık'ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bence Sayın Belediye Başkanımız Rahmi Gençer'e katılıyorum. Gönül ister ki burada yüzlerce çocuğumuz olsun. Bunca emekler hazırlan şenlikte çocuklarımızın yeterli sayıda olmaması bizi, ziyadesiyle üzüyor. Ama bu bizi yolumuzdan vazgeçirmiyor. Biz Sayın Belediye Başkanımızın belirttiği gibi yapacağız ve bu salonlar çocuklarla dolana kadar asla pes etmeyeceğiz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl konuşmasında çocuklara da seslenerek, onlara ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ı onların anlayacağı dille anlatmayı da ihmal etmedi. Konuşmaların ardından ÇYDD'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Türkan Saylanı'ı anlatan sinevizyon gösterimin ardından çocuk kitapları yazarı Necdet Neydim çocuklarla söyleşti. İngilizce öğretmeni Ülkü Akan öğrencilerle İngilizce şarkılar söyleyip diyalog gösterileri yaptı. Etkinliğin ikinci gününde ise Ayvalık Belediyesine ait eski Kırlangıç Fabrikası bahçesinde dernek bünyesindeki çocuklar atölye çalışması yaptılar. Minikler Ayvalık Sanat Fabrikası'nda öğrendikleri maske boyama, ritm çalgılar, bez bebekler ve doğal taş boyama gibi çalışmaları etkinliğe katılanlara sergilediler.

ÇYDD Genel Merkezi’nin 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Ayvalık’ta gerçekleştirildi

ÇYDD Genel Merkezi’nin 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Ayvalık’ta gerçekleştirildi

ÇYDD Genel Merkezi’nin 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Ayvalık’ta gerçekleştirildi

ÇYDD Genel Merkezi’nin 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Ayvalık’ta gerçekleştirildi

ÇYDD Genel Merkezi’nin 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Ayvalık’ta gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim