• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Curling Arena Dev Organizasyona Hazırlanıyor

Curling Arena Dev Organizasyona Hazırlanıyor
Türkiye'de tek Erzurum'da bulunan Curling Arena ve 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Türkiye'de tek Erzurum'da bulunan Curling Arena ve 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'na hazırlanıyor. Dünya şampiyonası için özel hazırlanan curling salonunda çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu'nun yoğun gayret ve çalışmaları sonucu Erzurum'da kazandırılan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası öncesinde Türkiye'nin tek curling arenasında çalışmalar hız kazandı. Şampiyona için özel hazırlanacak olan curling arena oyun sahasında buz yenileme ve zemin çalışması son sürat devam ediyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar yoğun bir şekilde sürerken, GHSİM Tesisler Şube Müdürü Harun İşçi ile İnşaat Yüksek Mühendisi Serbülent Yaşar, curling arenadaki çalışmaları yakından takip ederek, müteahhit firmanın yetkililerinden bilgi aldı. 2011'de yapılan 25'inci Dünya Üniversitiler Kış Oyunları kapsamında yapılan ve Türkiye'de ilk olma özelliğini elinde bulunduran Curling Arena'da bir çok uluslararası arena ile Avrupa şampiyonalarına da ev sahipliği yaptı. 5-13 Mart 2016 tarihlerinde yapılacak olan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak olan curling arenanın zeminindeki kod farkı da dünya şampiyonası öncesinde giderilmiş olacak. Bu arada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz da, curling arenadaki çalışmaları yakından takip ediyor.

KULÜPLER 500'LÜK SALONDA ÇALIŞIYOR

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Curling Arena'yı 5-13 Mart 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası öncesinde hazır hale getireceklerini belirterek, şu anda salonda hummalı bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi. Curling Salonu'nun zeminin yapan yüklenici firmanın 11 kişilik ekiple yoğun şekilde çalıştığını belirten Taşkesenligil, kulüpleri ve ferdi olarak spor yapan curlingçileri de mağdur etmediklerini söyledi. Taşkesenligil, "Kulüplerimizin antrenmanlarını yapabilmeleri için 3 Binlik Buz Arena'nın yanında bulunan 500'lük buz hokeyi salonunda curling pistleri yaptık. Bu pistlerde kulüplerimiz ve sporcularımız çalışmalarını yapabiliyor" dedi.

Curling Arena Dev Organizasyona Hazırlanıyor

Curling Arena Dev Organizasyona Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim