• BIST 9747.68
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

ÇÜ’nün Projesi, Geleneksel Yarışma Haline Geldi

ÇÜ’nün Projesi, Geleneksel Yarışma Haline Geldi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretmenlik Eğitimi Bölümü'nün "Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor" dersi...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretmenlik Eğitimi Bölümü'nün "Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor" dersi kapsamında öğrencilere verilen proje, yarışma ve etkinlik haline geldi.

BESYO'da Öğretmenlik Eğitimi alan öğrenciler "Engellilerde İçin Spor Eğitimi" dersi kapsamında 5'er kişilik gruplara ayrıldı. Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce tarafından verilen ders kapsamında öğrencilere proje anlatılarak ballhandling hareketlerini içeren bir de seminer verildi.

Daha sonra bu öğrenci grupları farklı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'ne yönlendirilerek her bir eğitmenin, spor yapmasında sakınca olmayan bir zihinsel engelli öğrenci seçmesi istendi. Zihinsel engelli öğrencilere 5'er kişilik gruplarla 6 hafta boyunca haftada 2 gün yaklaşık 1'er saat ballhandling çalışmaları uygulandı. Bu kapsamda eğitmenler tarafından 1,5-2 dakikalık olan ballhandling dans koreografileri doğrultusunda uygulamalı eğitim verildi. 6. haftanın sonunda 1 günlük Özel Sporcular için BALDAYA düzenlenerek, gösteriler katılımcılara sunuldu.

İlk kez Adana'da yapılan özel sporcular için "Baladalya Pilot Çalışması" hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce şunları kaydetti:

"Bu proje, zihinsel engelli bireylerin üst ve alt extremite kas kuvvetlerine, koordinasyonlarına ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla yapıldı. Ayrıca Özel Sporculara yeni bir spor aktivitesi olarak düşünülen BALDAYA için kural ve puanlama pilot çalışması hedeflendi. Basketbol temel teknik antrenmanlarında kullanılan ballhandling (top taşıma) çalışmalarının; top kavrama, çabukluk ve teknik öğretim vb. konulara yardımcı olabildiği belirtilmektedir. Ballhandling antrenman programlarında özellikle alt extremitedeki kasların statik çalıştığı düşünüldüğünde; zihinsel engelli bireylerin kas tonusuna etkisinin olacağı düşünülmektedir."

Yarışma sonunda zihinsel engelli öğrenciler, BESYO Öğrencileri, akademisyenler halay çekerek eğlendi.

ÇÜ’nün Projesi, Geleneksel Yarışma Haline Geldi

ÇÜ’nün Projesi, Geleneksel Yarışma Haline Geldi

ÇÜ’nün Projesi, Geleneksel Yarışma Haline Geldi

ÇÜ’nün Projesi, Geleneksel Yarışma Haline Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim