• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Cüneyt Özdemir: Başbakan Erdoğan tatlı tatlı tasfiye olacak!

Cüneyt Özdemir: Başbakan Erdoğan tatlı tatlı tasfiye olacak!
Radikal Gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasının ardından olacakalara dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu:

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı AK Parti'yi bitirir!" Ankara'da özellikle de AK Parti'deki temel endişe de bu... 

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra olası yaşanacakları özetleyen Cüneyt Özdemir, çok önemli tespitlerde bulunuyor. Özdemir'in iddiasına göre Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in başına gelenler bu kez Erdoğan'ın başına gelecek ve Erdoğan siyasetten 'tatlı tatlı tasfiye' olacak.

İşte Özdemir'in Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa kehaneti;

Ak Partinin hesabı şu: Önce Erdoğan Ak Parti adayı olarak cumhurbaşkanı olacak, sonra seçim sistemi değiştirilip önümüzdeki yıl genel seçimlerde AK Parti'nin anayasayı değiştirebilecek bir çoğunlukta Meclis'e girmesi sağlanacak sonra da Anayasa Erdoğan'ın rahatça başkanlık yapabileceği şekilde değiştirilecek.

Gelelim Erdoğan'ın 'köşk'e cumhurbaşkanı olarak çıkmasından sonra muhtemelen yaşanacaklara... Aslında 'köşk'te ne olacağını anlamak için daha önce yakın tarihimizde ne olduğuna bakmamız yeterli. Erdoğan'ın masa üzerindeki 'köşk' hesaplarına bakarsanız çok da yeni bir şey yok. 80 sonrasında hem Kenan Evren hem Turgut Özal hem de Süleyman Demirel "köşk'e çıktıktan sonra aynı yöntemi denediler ve hiçbiri başaramadılar. (...) Sadece kendilerinin popülaritesi değil, partilerinin oy oranları da eridi.

AK PARTİSİZ ERDOĞAN SEÇİMDE NE YAPAR?

Erdoğan 'köşk'e çıkıp halihazırdaki anayasal yetkilerle cumhurbaşkanlığı koltuğundan Türkiye'yi yönetemeyeceğini biliyor. Asıl belirleyici olan genel seçimlerde Ak Parti'nin alacağı oy oranı ve anayasa değişikliği olacaktır. Peki Erdoğan büyük bir oy oranı alıp 'köşk'e çıktı. Ak Parti Erdoğan'sız bir genel seçime girdi ve iktidar oldu ama anayasa değişikliği için yeterli oyu çıkaramazsa ne olur?

ERDOĞAN KAYBEDER

Bu durumda kısa vadede kazanan Ak Parti gibi gözükse de uzun dönemde kaybeden Erdoğan olur. Şimdi söyleyeceklerim bazılarını rahatsız edecektir ancak Erdoğan 'köşk'e aday olarak, yıllardır Erdoğan'a karşı siyaset üretemeyen muhalefet partilerine altın bir fırsat sunacaktır.

TATLI TATLI TASFİYE OLUR

Anayasal değişiklik olmadan Erdoğan'ın 'köşk'te kalması uzun dönemde aktif siyasetten tatlı tatlı tasfiyesidir. Bakınız Turgut Özal!

Bugün Ak Parti'nin herhangi bir seçimdeki dinamo gücü tartışmasız Başbakan Erdoğan'dır. Kim ne derse desin Erdoğan'sız seçime giren bir Ak Parti ile Erdoğan'ın başında seçime gireceği bir Ak Parti arasında fark oluşur.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim