• BIST 9506.12
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Cüneyt Çakır ve ekibine tam not

Cüneyt Çakır ve ekibine tam not
40 yıllık bir özleminden sonra Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil eden hakemlerimiz Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun şuana kadar en hatasız yönetimlerinden birini sergiledi.


Meksika ve Brezilya'nın Forteleza’da oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı önemli mücadele sıfıra yakın hata ile başarılı bir yönetim sergilediler. Futbolseverlerden tam not alan Cüneyt Çakır ve yardımcıları maç öncesinde Meksika ve Brezilya'nın endişelerini de boşa çıkarmış oldular.

Hakem hatalarının baş gösterdiği 2014 Dünya Kupası'nda son derece nizami bir yönetim sergileyen Cüneyt Çakır ve yardımcıları evsahibi Brezilya'nın maçını yöneterek de farklı bir tecrübe ve onur kazandılar.

POZİSYONLARA HEP YAKINDI

Cüneyt Çakır, mücadele içinde pozisyonları hep yakından izledi. Ceza alanında kendisini yere bırakanları iyi süzdü. Yardımcıları ile iyi anlaştı. Faullerde avantaj kuralını hep doğru kullandı.

KARTLARINI YERİNDE KULLANDI

Cüneyt Çakır, Meksikalı Paul Aguilar'a arkadan sert bir faul yapan Brezilyalı Ramires'e sarı kart göstererek, kupadaki ilk kartını çıkartmış oldu. Maçın 59. dakikasında Scoları saha kenarında çıldırmak üzereydi ki Çakır'ın kartı O'nu sakinleştirdi.

Bu dakikada sol kanattan ilerleyen Brezilyalı genç yetenek Bernard'a, Meksikalı Paul Aguilar sert bir hareket yaptı. Anında Brezilya'nın teknik direktörü Scolari'nin sert bir şekilde Cüneyt Çakır'a tepki gösterirken, sarı kartın çıkmasının ardından sakinleşti. Bu durum ekranlara da yansıdı.

Neymar'a arkadan faul yapan Jose Vazquez'e, J. Hernandez'e sert giren Thiago Silva'ya sarı gösteren Cüneyt Çakır gerektiğinde kartları çekinmeden kullandığını bir kez daha göstermiş oldu.

89. dakikada ise Marcelo'nun ceza sahasında kendisini yere bırakarak penaltı beklemesine aldanmayan Cüneyt Çakır kendisinden çok emin şekilde oyunu devam ettirirken Brezilyalı oyuncuya aldatmaya yönelik hareketten kart çıkartmadı ve ikili mücadeleyi "pozisyon gereği" olarak değerlendirdi

Çakır ve ekibinin kupanın ilerleyen maçlarında önemli görev almalarına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu istikrar devam ederse final için bile yakıştırılabilirler...

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim