• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Türkiye 3.lüğü

Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Türkiye 3.lüğü
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Temalı fikir yarışmasında Cunda Mesleki ve Teknik...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Temalı fikir yarışmasında Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Büşra Ayaz, Türkiye 3.sü oldu.

Projenin; suyun günlük kullanımında verimliliğin artırılarak, tasarruf sağlanmasını, uygulanacak sistemle de, evlerde, okullarda ya da toplu kullanım alanlarındaki su kullanımında tasarruf sağlayacak sistem fikri üzerinde hazırlandığı öğrenildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından, 12.sınıf öğrencisi Büşra Ayaz, Okul Müdürü Sadettin Sagit ve Müdür yardımcısı Sercan Ünlü ile birlikte Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'i makamında ziyaret ettiler.

Ayvalık Kaymakamı Sayın Namık Kemal Nazlı; Büşra Ayaz'ı ve öğretmenlerini tebrik ederek, üniversite ve meslek hayatında da benzer başarılar göstereceğine inandığını belirtti.

Gerçekleşen ziyaretin ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen öğrencileri başarısından dolayı tebrik etti.

Ayvalık'taki okulların bu tür yarışma ve etkinliklerde gösterdikleri başarıların gurur verici olduğunu, başta öğrenciler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi.

Öte yandan; Ankara da düzenlenen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla düzenlenen ödül töreniyle derece giren okullara ödülleri verildiği bildirildi.

Yarışmada proje danışmanı olarak görev alan Bilgisayar Öğretmeni Sercan Ünlü ise; Enerjinin Verimli Kullanımı, Çevre Bilinci, Doğa Sevgisi temalarında yarışmaya katıldıklarını, üretilen fikrin ödül almasının öğrenciler ve okul adına çok sevindirici olduğunu kaydetti.

Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Türkiye 3.lüğü

Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Türkiye 3.lüğü

Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Türkiye 3.lüğü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim