• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Cumhuriyet Tarihinin En Dinamik Projesi: “Genç Türkiye Zirvesi 2016” Hayata Geçiyor

Cumhuriyet Tarihinin En Dinamik Projesi: “Genç Türkiye Zirvesi 2016” Hayata Geçiyor
Türkiye gençliğinin bir araya geleceği "Genç Türkiye Zirvesi" Türkiye'yi zirveye taşıyacak.

Türkiye gençliğinin bir araya geleceği "Genç Türkiye Zirvesi" Türkiye'yi zirveye taşıyacak. Zirve, 6-8 Mayıs 2016 tarihlerinde "Türkiye'nin Geleceği, Bilgi Gençliği" ana teması ile 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ili ve 165 ülkeden 3 bin öğrenciyi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda buluşturacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) stratejik ortaklığı ile bu sene 4'üncüsü düzenlenecek Genç Türkiye Zirvesi, 6 - 8 Mayıs 2016 tarihlerinde "Türkiye'nin Geleceği, Bilgi Gençliği" ana teması ile 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ili ve 165 ülkeden 3 bin öğrenciyi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda buluşturacak.

Organizasyonu İnfoloji tarafından gerçekleştirilecek Zirve, Cumhuriyetin 100'üncü yılında stratejik hedeflerine ulaşırken "Lider Ülke Türkiye" vizyonu için çalışan Türkiye gençliğinin temsilcilerini buluşturacak bir platform niteliği oluşturuyor.

Her yıl güncel ve stratejik temaların işlendiği Genç Türkiye Zirvesi; 2016 yılında "Bilgi Toplumu"nu esas alarak tasarlanmıştır. Bilgi toplumu; yeni temel teknolojilerin gelişimi ile bilgi sermayesinin ve nitelikli is¸ gücü faktörünün önem kazandığı, eğitimde sürekliliğinin ön plana taşındığı, iletişim teknolojileri, bilgi otoyolları, elektronik ticaret gibi yeni kavramlar ile toplumu ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal açıdan sanayi toplumunun ötesine taşıyan bir gelişme aşaması olarak nitelendiriliyor.

ZİRVE VİZYONU İLE TÜRKİYE'Yİ ZİRVEYE TAŞIYACAK

Genç Türkiye Zirvesi, "Türkiye'nin Geleceği, Bilgi Gençliği" vizyonu ile Türkiye'yi zirveye taşıyacak. Türkiye gençliğinin bir araya geleceği Zirve'de, "Güçlü Yarınlar İçin Bilgi Toplumu", "Bilgi Ekonomisi ve Bütünsel Kalkınma", "Vasatlıktan Kurtulmanın Yolları: Bilgi Gençliği", "Teknoloji ve İnovasyon Odaklı Yeni Nesil Üniversiteler", gibi konu başlıklarında ortak akıl oluşturulacak. Zirve kapsamında Türkiye'nin 81 ili ve 165 ülkeden 3 bin öğrenciyi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir araya gelecek.

Zirve'nin birinci gününün açılış oturumunu Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç "Güçlü Yarınlar İçin Bilgi Toplumu" başlıklı açılış konuşmasını gerçekleştirecek.

Sektöründe öncü firmaların üst düzey yöneticilerinin de yer alacağı etkinlik kapsamında, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Temsa Global Genel Müdürü Dinçer Çelik, Siemens Genel Müdür Yardımcısı ve Dijital Fabrikalar Direktörü Ali Rıza Ersoy ve Hexagon Studio Genel Müdürü Tolga Kaan Doğancıoğlu gibi Türkiye'nin önde gelen isimleri bulunuyor.

GTZ GENÇLİK FUARI, GENÇ TÜRKİYE ZİRVESİ KAPSAMINDA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Genç Türkiye Zirvesi kapsamında ilk kez düzenlenecek GTZ Gençlik Fuarı, gençlere yönelik ürün, hizmet ve kariyer imkanı sunan tüm resmi kurumlar ve özel kuruluşları, Türkiye'nin gençleriyle buluşturmak için 6 - 7 Mayıs 2016 tarihlerinde kapılarını Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıyor.Teknoloji ve İnovasyon, Hızlı Tüketim Ürünleri, Hobi ve Eğlence, Yurt Dışı Eğitim ve Dil Okulları, Yayınevleri sektörlerinden firmalar fuarda katılımcı olarak yerini alacak.

GTZ AKADEMİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK

GTZ Akademi Ödülleri; Hizmet ve eserleriyle, kültür, sanat, teknoloji, bilim, sanayi ve ekonomi hayatına önemli katkılarda bulunan, ülkemiz kültür ve sanatının yüceltilmesi için çalışan kişilerin veya kurumların başarılarını vurgulamak, onları motive etmek ve onurlandırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. 2016 yılında da aşağıda belirtilen 20 farklı kategoride 10'larca aday, 19.635 kişi tarafından oylandı. Ödüller 7 Mayıs 2016 Cumartesi Günü 18:00'da başlayacak özel bir tören ile sahiplerine ulaşacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim