• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Cumhuriyet kupası’nda 10 kategoride 60 sporcu ödül aldı

Cumhuriyet kupası’nda 10 kategoride 60 sporcu ödül aldı
Şehitkamil Belediye Başkanlığınca, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 37. Geleneksel Cumhuriyet...

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 37. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'nda 10 farklı kategoride dereceye giren 60 sporcu öğrenci ödül heyecanı yaşadı

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilciğinin işbirliği içerisinde organize ettiği 37. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasında akıllı hamlelerin sahipleri şampiyon sporcular, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen ödül töreninde kupa sevinci yaşadı. 10 farklı kategoride 300'ün üzerinde lisanslı sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvada kategorilerinde dereceye giren ilk 6 sporcu kupa, madalya, başarı belgesi ve branşa özgü sportif malzemelerle ödüllendirildi. Ney dinletisiyle start alan ve Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla devam eden törende Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Serhat Polat, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Koordinatörü Erkan Çolak ile çok sayıda satranç antrenörü, hakemi ve sporcu velisi şampiyon sporcuları yalnız bırakmadı.

"Yeni turnuvalar düzenleyeceğiz"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 37. Geleneksel Satranç Turnuvası ödül töreninde yaptığı konuşmada farklı yaş grupları ve ulusal kuvvet derecelerine göre sporcuları gruplandırarak turnuvalar düzenleyeceklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize ettiğimiz geleneksel spor etkinlikleri Ekim ayının başında start aldı ve Allah izin verirse ay sonuna kadar büyük bir coşkuyla devam edecek. Şu ana kadar yüzlerce sporcu öğrencimizin katılımıyla sokak basketbolu turnuvasını, 24 okul basketbol takımının katılımıyla ortaokullar arası basketbol turnuvasını, kulüpler arası su topu kupasını tamamlandı. Bugün ise 37. Geleneksel Satranç Turnuvamızda dereceye giren sporcularımızın ödüllerini takdim ederek bu organizasyonu da başarıyla tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzunda düzenleyeceğimiz 6. Geleneksel Yüzme Yarışlarıyla geleneksel spor organizasyonlarını tamamlayacağız. Birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olan bu güzel turnuvada 10 farklı kategoride 60 sporcumuz dereceye girmeye hak kazandı. Turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm sporcu öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Bundan sonraki süreçte de geleneksel satranç turnuvaları organize etmeye devam edeceğiz. Yoğun talep ve turnuvaların fiziki oturum kalitesini artırmak adına sporcularımızı yaş gruplarına ve ulusal kuvvet derecelerine göre gruplandırarak turnuvalara dahil etmeyi arzuluyoruz. Türkiye Satranç Federasyonuna ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Satranç sporunu herkese tavsiye ediyoruz"

37. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasında dereceye giren sporcular, satranç oynamanın çok keyifli ve birçok anlamda faydalı bir spor dalı olduğunu belirterek 7'den 70'e herkese satranç branşıyla tanışmayı önerdi. Kupa sevinci yaşayan usta satranççılar, branşa ve kendilerine olan büyük desteklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür etti.

Cumhuriyet kupası’nda 10 kategoride 60 sporcu ödül aldı

Cumhuriyet kupası’nda 10 kategoride 60 sporcu ödül aldı

Cumhuriyet kupası’nda 10 kategoride 60 sporcu ödül aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim