• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

'Cumhuriyet kazanımlarını saltanat sevdalılarına yedirmeyeceğiz'

'Cumhuriyet kazanımlarını saltanat sevdalılarına yedirmeyeceğiz'
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Kadınların, toplumsal yaşamdaki konumunun, o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının en önemli göstergelerinden biri olduğunun altını çizen Ekici, insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesine paralel olarak kadınların da kamusal alana, üretime, yönetime ve yaşamın tüm alanlarına dâhil olduğunu kaydetti.

Bütün bu kazanımların, yüzyıllar boyu verilen mücadeleler sonucu elde edildiğine vurgu yapan Ekici, Anadolu kadınının da Milli Mücadele sürecinde gösterdiği kahramanlıkla vatanı ve kendisini özgürlüğüne kavuşturduğunun altını çizdi. Ayağında kırmızı yemeni, ağaran saçlarını örten kara başörtüsüyle işgalci Fransızlara karşı yürütülen milli mücadelede yer alan Gaziantepli Yirik Fatma ve Anadolu'nun diğer kahraman kadınlarına şükranlarını sunan Ekici, "Vatanının özgürlüğünü kendi özgürlüğüyle bir tutan Yirik Fatma ve daha nice kahraman Anadolu kadınına söz veriyoruz, cumhuriyet kazanımlarını saltanat sevdalılarına yedirtmeyeceğiz." dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün kadına verdiği önem sayesinde ve çeşitli dönemlerde verilen mücadelelerle edinilmiş kazanımlar sonrasında, kadına dair sorunların azalması gerekirken, tam tersine yeni ve daha büyük sorunların ortaya çıktığını kaydeden Ekici, ülkemizde bugün kadınların yeniden yok sayılma, ikincilleştirilmeye maruz kaldığını ifade etti. 8 Mart'ın hemen arifesinde iki kadının daha katledildiğini belirten Ekici, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bugün toplum olarak görevimiz, erkekle kadın arasındaki yasal ve fiili eşitsizliği, kadına karşı ayrımcılığı, her türlü şiddeti ve cinsel tacizi, bütün sosyal ve hukuki temelleriyle ortadan kaldırmaktır. CHP olarak bunun siyasal mücadelesini kararlılıkla yürütüyoruz. Toplumu oluşturan bütün unsurlar gibi, kadınların da onurlu bir şekilde yaşamını sürdürebileceği aydınlık bir Türkiye'ye en kısa sürede kavuşma inancıyla bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim