• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi
Bornova Belediyesi'nin 29 Ekim etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası yoğun ilgi gördü.

Bornova Belediyesi'nin 29 Ekim etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası yoğun ilgi gördü. Atatürk Spor Kompleksi'nde gerçekleşen turnuvada dereceye girenlere ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.

Bornova Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ile birlikte organize ettiği Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası, Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi'nde gerçekleşti. Yoğun ilgi gören turnuvaya 370 lisanlı sporcu katıldı. Çocuklarına eşlik eden aileleri ile birlikte yaklaşık bin 500 kişinin geldiği salon en kalabalık gününü yaşadı. Turnuva çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Katılımcılar 7 yaş ve altı, 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ile açık olmak üzere farklı kategorilerde mücadele etti.

"Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmanızı istiyorum"

İki gün süren Turnuva'da Açık Kategori Genel Klasmanda Mert Yılmazyerli birinciliği, Azat Sılapov ikinciliği, Arda Taşkın üçüncülüğü elde etti. 12 yaş ve altı genel klasmanda Mert Atakan Biçer birinci, Salih Eke ikinci, Büşra Özbek üçüncü oldu. 10 Yaş ve altı genel klasmanda Erdoğan Tekinalp birinciliği, Yankı Taşpınar ikinciliği, Bayhan Onur üçüncülüğü elde etti. 8 Yaş ve altı kategorinde dereceye giren isimler Mert Ceyhan, Mert Arda Koçu ve Mert Önder, 7 Yaş ve altında ise Doruk Ürek, Ömer Şarbak ile Kuzey Güleryüz oldu. Turnuva'da ayrıca bayanlar kategorilerinde de dereceye girenler ile UKD'siz olarak oynayanlar da ödüllendirildi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar ile muhtarlar verdi.

Turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çocuklara seslenerek, "Cumhuriyetimizin 93. yılını da kutladığımız bu anlamlı organizasyonda hepinizden Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmanızı istiyorum." dedi. Satrancın bir strateji oyunu olduğuna dikkat çeken Başkan Olgun Atila, "Hayat zorluklarla dolu. Bu anlamda geleceğinizi planlarken aynen satrançta olduğu gibi stratejiler belirlemeniz gerekir. Bugün katıldığınız böylesi turnuvalar ve organizasyonlarda edindiğiniz deneyim ve bilgiler geleceğinizin şekillenmesi için çok önemli" diye konuştu.

Uluslararası Satranç Hakemi Rıfat Deniz, Bornova Belediyespor'un faaliyet gösterdiği branşlara satrancın da eklendiği müjdesini vererek, verdiği destek nedeniyle Başkan Olgun Atila'ya teşekkür etti.

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim